Skip to main content
PuckC
PuckC

Een enthousiaste, leergierige en drukke studente die na een bachelor Onderwijswetenschappen heeft gekozen voor een tussenjaar, om me op andere vlakken te kunnen ontwikkelen. Op deze jonge leeftijd heb ik al de kansen gekregen in Canada te studeren en vrijwilligerswerk te doen in Brazilië, maar toch ben ik altijd weer blij om terug te komen in mijn mooie stad Utrecht. Ik ben dol op reizen, koken, schrijven, lezen, kletsen, mijn vriendinnen en het ontdekken van nieuwe plekjes. Ga met me mee op ontdekking en lees hoe het is om een (Utrechtse) student te zijn!

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. PuckC

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van PuckC


 • Stage of vrijwilligerswerk in het buitenland ondanks corona
  Hoe kun je op een verantwoorde manier een stage of vrijwilligerswerk in het buitenland doen? En hoe bereid je je daarop voor?  


 • Leven als millenial student: hoe houd je dit haalbaar?

  De student van nu valt veelal onder de millenial generatie. Een generatie waar tegenwoordig veel over wordt gesproken en gediscussieerd. Er wordt veel van je gevraagd en de druk vanuit de samenleving is waanzinnig hoog. Daarom in deze blog antwoord op de vraag: Hoe houd je het leven als student prettig en haalbaar in onze razendsnelle samenleving? • Huisdier tijdens je studententijd. Wel of niet doen?

  Een huisdier nemen als student is een keuze waar je goed over na moet denken. Het is belangrijk de voors- en tegens op een rij te zetten en een doordachte afweging te maken. Om je hier een beetje bij te helpen, zet ik in deze blog een aantal voor- en nadelen van het hebben van een huisdier in een studentenkamer op een rijtje. • Help, hoe moet ik studeren?!

  De overstap van de middelbare school naar de universiteit is voor velen een verademing. Al die veranderingen zijn wel even flink wennen. Ook ik vond deze overgang best pittig, maar na een tijdje lukte het heel aardig. Daarom in deze blog tips over hoe je studeren op de universiteit het beste aan kan pakken. • Waar kan je als student terecht als het even wat minder goed gaat?

  Er wordt vanuit gegaan dat studenten het erg goed hebben vanwege de grote vrijheid en weinig verplichtingen. Echter, de realiteit is anders. Waar kan je naartoe als je het als student moeilijk hebt? Wie kan jou helpen? Daar help ik je bij in deze blog. • Voorbereiden op tentamens doe je zo!

  Of je nou als eerstejaars voor het eerst in aanmerking komt met het maken van een tentamen of als vierdejaars al menig tentamen versleten hebt; het is en blijft lastig. Iedere student weet dat goede voorbereiding van groot belang is voor succes. Maar wat is nou de goede voorbereiding? • De lekkerste pannenkoeken voor Nationale Pannenkoekendag

  Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag! Vandaag deel ik met jullie een aantal recepten voor de allerlekkerste pannenkoeken. Na het lezen hiervan weet jij ongetwijfeld wat je vanavond op tafel tovert! • Budgetproof tips voor een gezellige tuin of balkon

  Je hebt geluk als jouw studentenhuis een balkon of zelfs tuin bezit. Het gezellig maken hiervan is niet lastig, maar kost wel even wat tijd. Trommel je huisgenoten op, steek jullie handen uit de mouwen en gebruik deze stap-voor-stap tips om budgetproof te zorgen voor een fleurig balkon of tuin! • Hoe kom je de laatste maand voor de zomervakantie door?

  De laatste maand voor de zomervakantie is soms best lastig. Motivatie opbrengen gaat moeilijker en afleidingen zijn overal. Toch is het belangrijk ook deze maand goed door te komen en je studiejaar mooi af te ronden. Daarom lees je in deze blog tips voor deze laatste loodjes. • Haal het beste uit jouw introductieweek!

  Wanneer je begint met studeren kun je meedoen aan een introductieperiode. Een week waarin je alles leert over het studentenleven en jouw toekomstige studentenstad. Om ervoor te zorgen dat je je hoofd boven water weet te houden en onbezorgd kan genieten van deze superleuke week, geef ik je in deze blog een aantal handige tips en adviezen. • Afgestudeerd: waar moet je zeker aan denken?

  Al je studiepunten zijn binnen en je scriptie is eindelijk ingeleverd. Na jaren studeren is het zover, je bent afgestudeerd! Uit eigen ervaring weet ik dat er nogal wat zaken zijn die je snel over het hoofd ziet als je afstudeert. Belangrijke dingen die je wel moet weten en moet regelen. Om je hieraan te herinneren, schrijf ik ze in deze blog voor je op. • Studeren in het buitenland: hoe regel je dit?

  Tegenwoordig bieden universiteiten en hogescholen vele opties aan om te studeren in het buitenland. Dit betekent dat je een semester vakken volgt in een ander land. Een andere manier van onderwijs, een andere leefomgeving en veel nieuwe mensen. Ben jij enthousiast en wil je weten hoe je dit kunt regelen? Lees dan snel verder! • Dingen om te doen als je reis niet doorgaat door het coronavirus

  Ongetwijfeld ben ik niet de enige die in deze periode een mooie reis had gepland die niet door kan gaan. Maar wat moet je in de tussentijd als je erop gerekend had om een paar maanden weg te zijn? In deze blog deel ik inzichten en tips om het reisgevoel alsnog een beetje in huis te halen. • Nederlandse gewoontes die je (extra) gaat waarderen door te reizen

  Nederland is zo’n vervelend land nog niet! Tijdens periodes waarin ik langere tijd in het buitenland verbleef, kwam ik erachter dat ik bepaalde Nederlandse gewoontes heel erg waardeer. In deze blog een aantal van mijn persoonlijke inzichten, die je wellicht herkent. • Onmisbare spullen als je op jezelf gaat wonen

  Veel jongeren gaan in hun studententijd op zichzelf wonen. Voor de één een verademing: eindelijk weg uit dat kleine dorp en ouderlijk huis! Voor de ander juist heel spannend en nogal onwerkelijk. Om je een beetje op weg te helpen zal ik in deze blog ingaan op wat er écht niet mag ontbreken in je eigen stekkie. • Een huisdier nemen als student? Hier moet je aan denken!

  Sommige studenten hebben een huisdier in hun studentenhuis. Maar wat brengt dit voor verantwoordelijkheden met zich mee? En wat mag je niet vergeten als je deze keuze maakt? • Brazilië vanuit de ogen van een Nederlandse studente

  In je eentje voor twee maanden naar de andere kant van de wereld, dat is niet niks. Zeker niet als je vertrekt naar een land als Brazilië, waar het leven niet altijd even veilig is. Toch deed ik dit en heb ik een geweldige tijd beleefd. Wil je meer weten over deze bijzondere plek? Dat lees je in deze blog! • Hoe plan je een leuke stedentrip?

  In de zomer, lente, herfst of winter. Tijdens een weekend of middenin een langdurige vakantie. Met je moeder, beste vrienden of collega’s. Binnen of buiten Europa. In deze blog geef ik je uitgebreid tips over het plannen van een leuke stedentrip. • Laatste maand thuis studeren doorkomen voor de zomervakantie

  Nu het einde van het studiejaar nadert is het van belang je vakken netjes af te ronden. Hoe maak je dat mogelijk in deze tijd vanuit huis en kom je de laatste maand studeren voor de zomer door? Dat lees je in deze blog. • Welke dingen moet je zeker doen tijdens je studiejaren?

  De jaren waarin je studeert zijn kort maar krachtig. Het is een periode waarin je veel leert, jezelf razendsnel ontwikkelt en waarin vriendschappen voor het leven worden gesloten. Voor je het weet is je studieperiode voorbij en zit je dagelijks op kantoor. In deze blog vertel ik je wat je tijdens je studiejaren écht niet mag overslaan. • Tips om te zorgen voor je lichaam als student

  Het is algemeen bekend dat het studentenleven niet bepaald goed is voor je lichaam. Bier drinken als water, kant en klare noedels als avondeten en geen tijd om te sporten. Vooral een lidmaatschap bij een studentenvereniging levert de nodige extra kilo’s op. Hoe houd je het in de hand en zorg je goed voor je lichaam en geest?