Skip to main content
Robin
Robin

Sinds ik ben begonnen met mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen in Utrecht, ben ik enorm aan het genieten van het studentenleven! Ik ga graag uit en vind het leuk om reisjes en activiteiten te organiseren bij de studievereniging. Mijn belevenissen en de lessen die ik hier af en toe uit haal, deel ik graag met jullie via mijn blogs!

Heb je een vraag? Mail mij dan op bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Robin

Lees hieronder al mijn blogs!

Alle blogs van Robin


 • Internationale dag van de hamburger: de lekkerste recepten
  Vandaag is het de internationale dag van de hamburger, de ideale dag om een van deze lekkere burgers uit te proberen!


 • Dit zijn de leukste webshops van nu (met studentenkorting!)

  Geen zin om de deur uit te gaan, maar wel nieuwe kleding nodig? Of ben je nog op zoek naar een bepaald studieboek? Dan koop je dat toch terwijl je nog in bed ligt. Bij deze vijf webshops kun je dat makkelijk doen. En je krijgt ook nog eens studentenkorting! • 6 tips om je goed voor te bereiden op je tentamens

  Nu het collegejaar weer is begonnen, komt ook de eerste tentamenperiode steeds dichterbij. Vind jij het toch iedere keer weer lastig om je goed voor te bereiden? Of ben je net begonnen met studeren en heb je nog geen ervaring met tentamens op de hogeschool of universiteit? Check dan deze blog voor wat tips! • Met deze tips vind je in no time een kamer!

  In veel studentensteden wordt het steeds lastiger om een kamer te vinden. Gelukkig zijn er een aantal handige tips & tricks die je hierbij kunnen helpen. Wij zetten ze voor je op een rijtje. • 5 tips voor een succesvolle reis in je eentje

  Alleen op reis: voor de één een nachtmerrie, voor de ander juist een supertof avontuur. Steeds meer mensen kiezen ervoor om tijdens een tussenjaar alleen op reis te gaan. Hoewel dit natuurlijk heel leuk is, zitten er ook wat gevaren en onhandigheden aan. In deze blog lees je hoe je hier het beste mee om kunt gaan! • Hier scoor je je studieboeken!

  De zomer vliegt voorbij en helaas is het alweer bijna september. Dit betekent dat je langzaamaan moet gaan beginnen met het voorbereiden op de studie. En boeken kopen hoort hierbij. In deze blog lees je waar je (goedkoop) je boeken kunt inslaan! • 5 tips voor een geslaagde wintersportvakantie!

  Het wintersportseizoen is begonnen! Wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar. Om ervoor te zorgen dat jij het net zo leuk krijgt in de sneeuw, staan er hier een aantal tips op een rijtje! • Thuis een Halloweenfeestje geven: waar moet je aan denken?

  Het is bijna tijd voor Halloween! Vaak wordt er rond deze enge feestdag genoeg georganiseerd in clubs en kroegen, maar wil jij dit jaar eens iets anders? Organiseer dan zelf een tof huisfeestje. In deze blog lees je hoe je dat doet! • Productief studeren doe je zo!

  Vind jij het lastig om motivatie te vinden om te studeren? En heb je ook het idee dat je na uren leren soms nog steeds niet verder bent? Check dan deze blog voor studietips! • 4 tips om de leukste vintage kleding te scoren

  Vintagekleding is helemaal hip! Het zorgt er niet alleen voor dat je een originele outfit hebt, maar het is ook nog eens lekker duurzaam. Maar hoe en waar scoor je nou goede vintagekleding? In deze blog lees je het. • Welke studiebeurzen zijn er?

  Studeren is duur. Daardoor is het helaas niet voor iedereen mogelijk om de gewenste opleiding te volgen. Gelukkig zijn er verschillende instanties die graag een handje helpen! • 6 Instagram-accounts waarmee je jouw feed kunt opleuken!

  Instagram staat vol met perfecte plaatjes van perfecte locaties en mensen. Maar als je even klaar bent met al deze gepolijste foto’s, zijn er ook genoeg andere accounts die je kunt volgen. In deze blogs staan een aantal grappige en originele accounts op een rijtje. • Een tussenjaar: hoe pak je het aan?

  Ben jij bezig met het laatste jaar van de middelbare school of het mbo? En weet je nog niet zeker wat je hierna wilt gaan doen? Dan is een tussenjaar misschien wel iets voor jou. In deze blog vertellen we hoe je dit het beste kunt aanpakken. • Nog niet klaar om afscheid te nemen van de vakantie? Plan een vriendenweekend!

  Mis jij de zomervakantie nu al? Trommel je vrienden of vriendinnen dan op voor een weekendje weg! Zo’n vriendenweekend hoeft helemaal niet lastig of duur te zijn. Als je het goed doet, kun je het bovendien makkelijk combineren met een drukke week studeren. • Hoe overleef ik mijn stage?

  De omschakeling van het studentenleven naar een fulltimebaan kan lastig zijn. Wanneer je stage gaat lopen, wordt je opeens iedere dag op kantoor verwacht. Doordeweeks uitgaan kan vaak niet meer. En je moet behoorlijk veel nieuwe dingen leren. In deze blog lees je hoe je jouw stage overleeft! • Met deze 4 tips voorkom jij makkelijk een winterdip

  De meeste mensen houden meer van de zomer dan van de winter. Een winterdip is dan ook een fenomeen dat vaak voorkomt. Heb jij ook een hekel aan de korte dagen en het koude weer? Lees dan deze blog met tips om een dip te voorkomen. • Met deze 5 tips voorkom je stress

  Deadlines halen, blokken voor tentamens, voldoende sporten en chillen met je vrienden. Druk druk druk! Geen probleem als je van een drukke agenda houdt, natuurlijk. Maar heb je soms het idee dat het allemaal even te veel wordt? Lees dan snel hoe je stress kunt voorkomen! • Afstuderen: waar moet je aan denken?

  Je hebt je scriptie ingeleverd en je laatste tentamens gemaakt; het einde van je studie is in zicht! Maar je laatste deadline halen is niet het enige wat je nog moet doen voordat je kunt afstuderen. In deze blog lees je welke laatste zaken je moet regelen voordat je kunt gaan feesten. • Met deze 5 tips houd je je studentenhuis makkelijk schoon!

  Een studentenhuis is vaak niet zo schoon als thuis thuis. Niet alleen omdat je zelf het huishouden moet regelen, maar ook omdat het per persoon kan verschillen wat je onder ‘schoon’ verstaat. Met deze schoonmaaktips kun je er, samen met je huisgenoten, voor zorgen dat jullie studentenhuis schoon blijft! • 4 tips om een studiegerelateerde bijbaan te vinden

  Wil jij meer halen uit een baantje naast je studie? Dan is het slim om een studiegerelateerde bijbaan te zoeken. Zo kun je wat je leert in de collegebanken direct inzetten op het werk. Bovendien staat dergelijke praktijkervaring ook erg goed op je CV. Het kan dus flink in je voordeel werken wanneer je na je studie zoekt naar een fulltime job. • Tatoeages: dit moet je weten voordat je eraan begint

  Tatoeages zijn helemaal hip. En terecht! Vroeger werd het vooral gezien als iets heel rebels, maar tegenwoordig is het juist modieus. Denk jij er ook over om een tattoo te zetten? Denk dan eerst goed na over deze dingen!