Skip to main content
Eerste hulp in Groningen

In geval van nood moet je meteen weten waar je naartoe moet gaan. In Groningen zijn er een aantal plekken waar je terecht kan voor spoedhulp.

Spoedeisende Hulp (SEH) in Groningen

Heb je direct zorg nodig en kan je niet bij de huisarts of huisartsenpost terecht? Dan kun je naar de Spoedeisende Hulp bij een van de ziekenhuizen hieronder. Houd er wel rekening mee dat de zorg die je bij de SEH ontvangt van je eigen risico afgaat. Zorg van de huisarts of huisartsenpost niet. Het is daarom voordeliger om naar een huisarts of huisartsenpost te gaan als dit mogelijk is.

SEH Martini Ziekenhuis

Van Swietenplein 1
9728 NT Groningen
050 - 524 5152
martiniziekenhuis.nl

SEH Universitair Medisch Centrum Groningen

Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen
050 - 361 80 20
umcg.nl

Huisartsenpost Groningen

Heb je een huisarts nodig in de avond, nacht of het weekend? Dan kun je terecht bij de huisartsenpost op het terrein van het Martini Ziekenhuis. De huisartsenpost is doordeweeks van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend geopend. In het weekend en op feestdagen 24 uur per dag. Je mag hier alleen langskomen, nadat je telefonisch een afspraak hebt gemaakt via het nummer 0900-9229. Houd je persoonlijke en medische gegevens bij de hand. Er wordt bij de spoedpost meestal gevraagd naar je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, burgerservicenummer, zorgverzekering en medicijngebruik.

Dokterdienst Groningen

Van Swietenlaan 2b (op het terrein van het Martini Ziekenhuis)
9728 NZ Groningen
0900 - 9229
doktersdienstgroningen.nl

Avond-, nacht- en weekendapotheek in Groningen

Met spoed medicijnen nodig? De openingstijden van apotheken verschillen sterk, maar er is maar 1 apotheek waar je 24 uur per dag terecht kunt. Deze spoedapotheek zit in het Martini Ziekenhuis. Houd er rekening mee dat er 's avonds en 's nachts een diensttarief geldt. Dit betekent dat je meer betaalt voor de diensten van de apotheek. Soms moet je ook direct je medicatie afrekenen. Het is sowieso altijd goed om even te kijken welke medicijnen je vergoed krijgt. De Rijksoverheid geeft bijvoorbeeld informatie over welke geneesmiddelen je vergoed krijgt.

Martini Apotheek

Van Swietenlaan 1
9728 NT Groningen
050 - 524 5700
martiniziekenhuis.nl/martiniapotheek

Belangrijke telefoonnummers bij noodgevallen

  • Voor spoedeisende hulp bel je naar het algemene alarmnummer: 112
  • Heb je hulp nodig van de politie, maar geen spoedeisende hulp? Bel dan 0900-8844
  • Het nummer van Meld Misdaad Anoniem is: 0800-7000

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.