Skip to main content
Huisartsen in Groningen

Als je in Groningen gaat studeren en wonen, is het handig om ook een huisarts in Groningen te zoeken. Als je dan gezondheidsklachten krijgt, weet je dat je in de buurt terecht kunt. Hoe vind je een goede huisarts in Groningen?

Huisarts in Groningen vinden

Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt bij je huisarts. Het is dus verstandig om eerst wat onderzoek te doen, voordat je je inschrijft bij een huisarts. Op zorgkaartnederland.nl vind je een overzicht van huisartsen in Groningen. Vraag ook eens rond bij welke huisarts je studiegenoten en vrienden zitten. Misschien kennen zij wel een prettige huisartsenpraktijk bij jou in de buurt. Als je een idee hebt van welke huisartsen er zijn, wordt het tijd om wat extra onderzoek te doen. Bekijk de websites van de huisartsen eens en lees ook de recensies als die er zijn. Op deze manier krijg je een beter beeld van de praktijk en de mensen die er werken. Vergeet tot slot niet om te checken of de betreffende huisarts wel nieuwe patiënten aanneemt.

Tip: vind ook een tandarts in Groningen.

Veranderen van huisarts in Groningen

Als je een huisarts hebt gevonden die aan je wensen voldoet, dan kun jij je daar inschrijven. Meestal kan dit online via een aanmeldformulier op de website van de huisarts. Als je aanvraag is goedgekeurd, moet je alleen nog even je oude huisarts opbellen. Geef aan dat je naar een andere huisarts overstapt en check of zij je dossier naar de nieuwe huisarts opsturen. Je bent niet verplicht een reden op te geven waarom je van huisarts verandert.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.