Skip to main content
Tandarts in Groningen

Als je in Groningen gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om hier ook een tandarts te zoeken. Vaak moet je 1 keer per half jaar of jaar langs de tandarts voor controle. Maar het kan ook gebeuren dat je een keer met spoed mondzorg nodig hebt. Het is dan wel zo fijn als je snel in de buurt terecht kunt en niet eerst naar de andere kant van het land moet met de trein.

Tandarts in Groningen vinden

Ga je in Groningen wonen en heb je geen zin om voor je tandarts op en neer te reizen? Zoek dan een nieuwe tandarts in Groningen. Op de website zorgkaartnederland.nl vind je een overzicht van tandartsen in Groningen. Vraag ook eens aan andere studenten bij welke tandarts zij zitten. Misschien weet je studie- of clubgenoot wel een goede tandarts bij jou in de buurt.

Als je een idee hebt van welke tandartsen er in de buurt zijn, neem dan eens een kijkje op de websites van de tandartsen. Check eerst of ze wel nieuwe patiënten aannemen. Als dit het geval is, kun je nog wat verder kijken. Zijn er bijvoorbeeld meerdere specialisten en wat zijn de tarieven? Als je aanvullend verzekerd bent voor mondzorg, is het ook belangrijk om te kijken of de tandarts een contract heeft met je zorgverzekering. Als dit niet het geval is kan het namelijk zijn dat je minder vergoed krijgt dan bij een tandarts die wel een contract met je zorgverzekeraar heeft.

Overstappen van tandarts

Heb je een tandarts gevonden die aan je wensen voldoet en ook nieuwe patiënten aanneemt? Dan kun jij je daar inschrijven. Meestal kun je je online inschrijven op de website van de tandarts via een aanmeldformulier. Als je aanvraag is goedgekeurd, hoef je alleen nog je oude tandarts op te bellen. Breng ze op de hoogte dat je naar een andere tandarts overstapt en geef door waar ze je dossier naartoe kunnen sturen. Overstappen van tandarts kan op elk moment van het jaar en je hoeft geen reden op te geven waarom je overstapt.

Tip: vind ook een huisarts in Groningen.

Tandartsen in Groningen

 

Studentist Groningen

Studentist is de tandartspraktijk voor studenten in de binnenstad van Groningen. We zijn een jong team met in Groningen afgestudeerde tandartsen. Wij hechten veel waarde aan laagdrempelige en transparante communicatie. We hebben altijd een korte wachttijd en je kan makkelijk online een afspraak bij ons inplannen!

Lopende Diep 7
9712NV Groningen
050-7521911
groningen@studentist.nl
https://www.studentist.nl/tandarts-groningen

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.