Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

3 tips om gezond de winter door te komen

Je kent vast wel mensen die nu een heftige verkoudheid of buikgriep te pakken hebben. Het is weer die tijd van het jaar; de R in de maand. Voordat we in koude temperaturen naar buiten gaan en nog vatbaarder worden hebben wij een aantal tips voor je om gezond de winter door te komen! Lees je mee?

1. Vitaminen nemen

Vitaminen zijn één van de belangrijkste dingen waar je op moet letten tijdens de wintermaanden. Als je vitamine peil laag is, is de kans aanwezig dat je veel virussen meepikt deze winter. Maar hoe krijg je die vitaminen binnen? Allereerst natuurlijk door gezond te eten. Vind je het moeilijk om genoeg groenten binnen te krijgen? Voeg dan wat groenten toe aan je lunch, of als tussendoortje. Op een dubbele boterham met kaas kan je met gemak ook wat komkommer, tomaat en sla kwijt. Of ga op koude dagen voor een goed gevulde soep met een boterhammetje on the side. Zo heb je al gelijk 400 gram groenten binnen en dan moet je nog aan je avondmaaltijd beginnen ;-)

Kan je wel wat tips gebruiken bij het meer eten van groenten? Check hier Gezonde en lekkere lunchrecepten voor tijdens de collegedagen!

Ook kan je gaan voor het slikken van extra vitaminen. Er zijn websites waar je op basis van een vragenlijst over jouw leefstijl en klachten een persoonlijke samenstelling van vitaminen kan bestellen. Daarbij is het in de wintermaanden altijd aan te raden om vitamine d tabletjes te slikken; in Nederland is er te weinig zon 's winters omdat op peil te houden. Tot slot kan je bij de huisarts je bloed laten controleren op de belangrijkste vitaminen. Zo weet je precies waar je een tekort hebt en kan je er nu nog wat aan doen voor de winter begint. Je vindt de nodige informatie over & aanbiedingen voor vitamines op vitaminenshop.com.

2. Genoeg slapen

Lekker knus op de bank met een dekentje om 1 uur 's nachts tóch nog een aflevering van je favoriete serie kijken? Beter van niet, want slaap is super belangrijk. Vooral in de winter. Met genoeg slaap op de teller kan je beter tegen de donkere maanden en is de kans op een echte winterdip een stuk lager. Daarnaast helpt een goede slaaproutine mee aan het buiten houden van al die vervelende virussen. 

3. Blijf leuke dingen doen

Als je weet dat je gevoelig bent voor een winterdip - of zelfs winterdepressie -, dan weet je dat het verleidelijk is om elke avond en het hele weekend binnen en thuis te blijven. Maar niets is beter dan onder de mensen zijn tijdens deze ongezellige maanden. Je hoeft niet per se flink te gaan stappen, maar start met een groepje vrienden een wekelijkse filmavond. Iedere week is het bij iemand thuis en degene die de filmavond host hoeft niet te zorgen voor hapjes en drankjes, dat doet de rest. Op die manier is iedereen een keer aan de beurt, zie je je vrienden minstens één keer per week én kom je de deur uit.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.