Skip to main content

5 handige schoonmaaktips

Geen enkele student heeft tijd of zin om schoon te maken. Dat veel studentenhuizen een bende zijn, is dan ook een feit. Ik geef je 5 handige schoonmaaktips die je leven net een beetje makkelijker (en schoner) maken!

1. Wegwerp schoonmaakdoekjes

Deze doekjes zijn je beste vriend als je in een studentenhuis woont. Je hoeft geen sopje te maken, maar ze maken elk oppervlak toch moeiteloos schoon. Je kunt ze onder andere gebruiken voor het toilet, de badkamer en keuken. Bij ons ligt dus standaard een pakje van deze schoonmaakdoekjes in de kast. Superhandig ook als er plotseling ouders over de vloer komen.

2. Baking soda

Nog zo’n lifesaver als je in een studentenhuis woont: baking soda. Hoewel dit product eigenlijk voor bakken is bedoeld, kan je er heel goed mee schoonmaken. Zet pannen met aangekoekte etensresten in een laagje water met baking soda en het vuil komt gemakkelijk los. Als je wasmachine onfris ruikt, kun je het in het wasmiddelenbakje doen en de wasmachine zonder was op 90 graden laten draaien. Bij vieze rioolluchtjes gooi je het in de afvoer en giet je er een beetje heet water over. Ook bij vieze luchtjes in huis is baking soda effectief. Doe een beetje baking soda in een schaaltje en verspreid deze door het huis. De baking soda neutraliseert dan de geur. Let bij vieze luchtjes wel altijd op waar het onderliggende probleem vandaan komt. Een dode muizengeur bestrijden heeft bijvoorbeeld geen zin als je de dode muis in huis laat liggen.

3. Aluminiumfolie op gasfornuis

Ook de keukens in studentenhuizen staan er niet om bekend lekker schoon te zijn. Vooral het gasfornuis zit geregeld onder de sausvlekken, etensresten en andere onverklaarbare brokjes. Dé tip voor een schoon fornuis is om het fornuis rondom de gaspitten met aluminiumfolie te bedekken. Het folie vervang je eens in de zoveel tijd en je hoeft nooit meer te poetsen!

4. Muffe stofzuiger

Veel stofzuigers geven na bepaalde tijd een hele muffe geur af als je gaat stofzuigen. Irritant natuurlijk, want als je aan het schoonmaken bent wil je dat het ook schoon ruikt! Gelukkig is hier een hele simpele oplossing voor. Zuig elke keer als je de vuilniszak hebt vervangen een beetje wasmiddelpoeder op. Als je nu gaat stofzuigen komt er een heerlijke frisse geur uit je stofzuiger!

5. Wc-borstel inzepen

Deze gouden tip scheelt jou en je huisgenoten een hoop schoonmaakwerk. De wc schoonmaken is wel het laatste waar jij en je huisgenoten zin in hebben. Gooi een beetje zeep en een heel klein beetje water in het bakje van de wc-borstel. Dit zorgt ervoor dat er constant zeep op de borstel zit. Haal na een grote boodschap de borstel door het toilet en je haalt niet alleen de remsporen weg, maar maakt ook meteen de pot schoon!

Benieuwd hoe na de grote schoonmaak het huis schoon blijft? Lees dan ook onze 5 tips om je studentenhuis schoon te houden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.