Skip to main content

5 kamerplanten die zelfs studenten niet dood laten gaan!

Heb jij ook altijd de struggle dat elke plant binnen de kortste keren dood gaat op jouw studentenkamer? Wij hebben 5 kamerplanten gevonden die weinig aandacht nodig hebben. Ben jij net verhuisd en wil je jouw kamer opvrolijken? Lees dan snel verder om te kijken welke plant perfect in jouw studentenkamer past!

Cactus (Cactaceae)

Eén van de makkelijkste planten die je in jouw studentenkamer kan hebben is wel de cactus. De cactus heeft nauwelijks aandacht nodig en is dus perfect voor studenten die weinig thuis zijn, maar wel wat groen willen in hun studentenkamer. Een cactus kan makkelijk een maand zonder water! Daarnaast maakt het niet veel uit of je ze in de zon of schaduw zet.

Aloë Vera

De Aloë Vera is een vetplant met dikke, sappige bladeren. De plant staat erom bekend dat hij bijna niet kapot te krijgen is. De Aloë Vera kan tegen warmte en een fris huiskamerklimaat. Verder maakt het niet veel uit of je hem nou in de volle zon zet of op een schaduwplekje, Aloë vindt alles prima. De Aloë Vera staat ook wel bekend als wondermiddel door zijn heilzame werking.

Orchidee (Orchidaceae)

De orchidee is een sierlijke plant met mooie bloemen, verkrijgbaar in verschillende kleuren. De orchidee heeft paar 1 keer per (anderhalve) week water nodig en is hiermee niet de lastigste om te verzorgen. De orchidee werkt het best wanneer je hem plaatst op een plek waar indirect zonlicht is.

Drakenbloedboom (Dracaena marginata)

De drakenbloedboom klinkt als een heftige plant, maar is eigenlijk een klein boompje dat in elke kamer makkelijk te plaatsen is. Hij past prima in een middelgrote bloempot en kan zo op de eettafel gezet worden. Deze plant heeft alleen water nodig wanneer de grond droog aanvoelt. De drakenbloedboom doet het goed wanneer hij niet constant in de volle zon staat.

Plastic planten

Ben je nou nog steeds niet overtuigd dat jij voor een van deze planten kan zorgen, maar wil je wel wat opfleuring in jouw studentenkamer? Dan is er natuurlijk altijd nog de optie om voor een plastic plant te gaan. Doe hem in een leuke bloempot met echte aarde en niemand die het merkt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.