Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

Besparen op tv kijken? Zo doe je dat!

Het nieuwe jaar is begonnen en grote kans dat jij ook, net als veel anderen, goede voornemens hebt. Bijvoorbeeld om minder geld uit te geven. En hoe kun je dat beter doen dan besparen op jouw vaste kosten? Je moet er soms even voor gaan zitten, maar uiteindelijk heb je er veel profijt van. Je kunt bijvoorbeeld besparen op je energierekening, op de boodschappen of door minder kleding te kopen, maar je kunt ook besparen op tv kijken! Hoe je dat kunt doen? Dat vertel ik je in deze blog! 

Zenders

Tegenwoordig kijken we vooral series en films, maar hoe leuk is het ‘gewone tv kijken’ ook alweer? Ouderwets zappen op de bank, heerlijk. Tv kijken is allang niet meer zoals vroeger. Je kunt nu namelijk live tv kijken én pauzeren. Dus als je echt niet tot de rust van die belangrijke voetbalwedstrijd kunt wachten met het pakken van een biertje, dan zet je ‘m gewoon op pauze. Handig! Nu hoor ik je al denken: live tv kijken, leuk, maar is dat niet duur? Goed nieuws: nee! Je krijgt bij Canal Digitaal mega veel zenders voor een lage prijs. En de eerste maand gratis.

Films en series

Ben je niet zo van het tv kijken, maar duik je liever op de bank met een goede film of serie? Ook chill! Alleen voor niets komt de zon op, dus ook hiervoor moeten we helaas betalen. De ene serie staat op die en de ander op die, alle kosten van verschillende accounts kunnen flink oplopen. Heb je er al eens aan gedacht om de accounts te delen? Probeer zoveel mogelijk te delen met huisgenoten, een vriend of vriendin of een familielid. Het is mega zonde om zelf een account ergens op aan te maken en daarvoor helemaal te betalen. Dus om hier wat kosten op te besparen, kun je beter een account delen en de kosten lekker splitten. Scheelt toch best veel per maand!

Tip: op Canal+ vind je nu de serie Baron Noir. Dit is de Franstalige versie van House of Cards, maar dan beter. Echt waar ;-)!

Studentenacties

Wij studenten zijn gek op acties. Speciale acties voor arme mensen zoals wij. Je vindt deze acties in sommige kledingwinkels, fastfoodrestaurants en uitjes, maar ook op een tv-abonnement. Chill! Bij Canal Digitaal is een super goede aanbieding voor studenten! Je kunt hier een compleet tv-pakket afsluiten (inclusief ESPN, ESPN2 en ESPN3, voor de sportliefhebbers), daarbij komt dat je ook de beste Europese series kunt kijken. Best wel veel voor een lage prijs! Nog een voordeel: je kunt kijken op vijf verschillende apparaten. Lekker delen met je roomies, dus! En als dit allemaal nog niet goed genoeg is, krijg je ook nog eens de eerste maand gratis en is het daarna maandelijks opzegbaar. Het proberen waard dus!

Van al dat thuis zitten en series bingen, komt er weinig van meer bewegen. Gelukkig kan je gewoon thuis voor de buis sporten terwijl je je nieuwe favo serie Baron Noir aan hebt staan. We vertellen je graag hoe je gemakkelijk thuis kunt sporten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.