Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

De beste studeerplekken in Groningen tijdens de coronacrisis

Studeren in Groningen kan behoorlijk zoeken zijn, want vaak zitten er tijdens de tentamenweken al heel wat studenten in de UB. Gelukkig zijn er in Groningen genoeg mogelijkheden om buiten de deur te studeren, zelfs tijdens de coronacrisis!

Het Forum

Sinds november 2019 kun je bij Het Forum – middenin de binnenstad – de hele dag chill studeren. Het Forum is een immens gebouw met verschillende studieplekken, van stilteruimtes tot groepsruimtes en van computers tot plekken tussen de boeken; hier vind je het allemaal. Tijdens de coronacrisis kan het wel eens voorkomen dat alle studeerplekken bezet zijn, het is dus aan te raden om vroeg uit de veren te gaan wanneer je hier graag wilt studeren.

Adres: De Grote Markt

Flores het wijkcentrum

Aan het Floresplein in Groningen kun je bij Flores het Wijkcentrum ook de gehele dag terecht om te studeren. In dit wijkcentrum kun je makkelijk neerploffen in de stoelen, want nog niet veel studenten hebben deze plek ontdekt. Wijkbewoners vinden het prima dat je er komt studeren en zullen dus niet gek opkijken. De lunch is goedkoop en lekker en het is een open ruimte waar veel licht binnenvalt.

Adres: Floresplein 19D

De Groninger Archieven

Bij de Groninger Archieven – vlakbij het Hoofdstation – kan je 4 dagen in de week terecht, een beetje jammer. Maar de studieplekken bij De Groninger Archieven zijn ideaal voor studenten die rust nodig hebben. Het is de gehele dag stil én je bevindt je tussen de historie van Groningen. De tafels zijn groot en ook heb je alle ruimte. Wel moet je vooraf even reserveren via de website van De Groninger Archieven.

Adres: Cascadeplein 4

No sound in de Hanze Mediatheek

In de Mediatheek van de Hanze Hogeschool kun je 7 dagen in de week neerstrijken om te studeren. Hier kun je kiezen voor een plek tussen de boeken en studenten die er voor hun lol komen, maar je kunt ook iets verder lopen door de Mediatheek en gaan zitten in de stilteruimte. Hier komen alle studenten écht voor hun rust, zodat je bijna kunt genieten van je studiemoment in de Mediatheek.

Adres: Zernikeplein 7

Heb je hier nog niet genoeg aan? Dan hebben we eerder een blog geschreven met nog een flinke lijst met fijne studeerplekken in Groningen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.