Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

De beste tattooshops in Groningen

Tijdens je studententijd is er volop ruimte om nieuwe dingen te doen, of in het geval van tatoeages – te nemen. Groningen kent veel tattooshops, maar om je veel pijn en moeite te besparen, deel ik mijn ervaringen en heb ik de beste voor je uitgezocht.

Monsieur Bonne Femme

Monsieur Bonne Femme is de tattooshop van de 28-jarige Fabiona Bazuin. Ze opende haar modern uitziende shop in april 2018 en heeft het sindsdien altijd druk gehad. Voordat ze begon met tatoeëren was ze illustrator, wat zeker terug te zien is in haar stijl. Al haar verfijnde ontwerpen zijn daarnaast zelf getekend. De originaliteit van een tattoo vindt ze erg belangrijk, en als je naar Fabiona gaat zal ze jouw ideeën combineren met haar stijl om er iets moois van te maken. Monsieur Bonne Femme is al enorm populair onder studenten, wat helaas ook zorgt voor lange wachttijden. Meestal moet je minimaal drie maanden wachten voor je bij Fabiona terecht kan, maar het is het absoluut waard. Als je haar werk wilt zien of een afspraak wilt maken kan je dat doen via Fabiona Bazuins Instagram.

Da Tonk Tattoo

Een tattooshop met een hele andere sfeer en stijl is Da Tonk Tattoo, wat je al meteen merkt als je binnen komt. Elke aquablauwe muur hangt vol met foto’s, tekeningen, en andere snuisterijen om de stijl van de eigenaren te laten zien. Over het algemeen hebben ze een klassieke stijl die ze voornamelijk verwerken in grote tatoeages. Bij Da Tonk kunnen ze tattoos zelf ontwerpen en tekenen, maar je kan ook je eigen ontwerp meenemen. Ze passen het ontwerp dan alleen in overleg en waar nodig aan. Wat verder echt top is bij Da Tonk, is dat je je eigen muziek(genre) mag kiezen die ze dan voor je opzetten tijdens het tatoeëren. Niet alleen maakt dat een eventuele lange en pijnlijke tijd een stukje prettiger, het kan je ook helpen te ontspannen. Om een beter idee te krijgen van de sfeer van de shop en de stijl van de tattoos kan je het beste de Facebook-pagina van Da Tonk Tattoo bekijken.

Tattoo Saunders Groningen

Als je nog niet precies weet wat voor stijl je wilt, is Tattoo Saunders Groningen een goede optie. De shop in Groningen is de zevende vestiging van de gebroeders Dean en Ben Saunders, die je waarschijnlijk wel kent van The Voice of Holland. Ze werken met een aantal artiesten die ieder hun eigen stijl en specialiteit hebben. Zo hebben ze bijvoorbeeld specialisten voor kleur, letters of realisme. De shop is modern met een rustige inrichting en er wordt gefocust op jongeren. Als je meer wil weten over Tattoo Saunders en de stijlen van de verschillende artiesten kan dat via de Tattoo Saunders Groningen Facebook-pagina.

Naast de goede tattooshop en artiest kiezen, is het ook belangrijk om een aantal andere dingen te weten voor je een tatoeage laat zetten. Als je je goed hebt ingelezen zal je geen spijt hebben van je keuze en lang genieten van je tattoo. Zorg er daarnaast voor dat je goed naar de adviezen van de artiest luistert en de tattoo goed verzorgt, bijvoorbeeld met Bepanthen tattoo nazorg zalf. Dit beschermt de tattoo en bevordert het herstel van de huid.

Tip: wil je dit soort leuke tips over Groningen Studentenstad voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.