Skip to main content

De lekkerste Groningse borrelboxen

Heb je zin in een borrel, maar wil je een keer iets anders proberen? Bestel dan eens een lokale borrelbox. Van veganistische box tot een luxe box, je leest hieronder een paar goede opties!

Grokaalbox

De Grokaalbox is een box vol met Groningse producten van ondernemers die het tijdens de Corona crisis moeilijk hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Soepwinkel, de Kaaskop, Wadapartja, de Groene Stoel, Martinus en Baxbier. De doos is voornamelijk gevuld met eten en drinken, maar er zitten ook een aantal andere leuke dingen in. De inhoud van de box verandert elke twee weken, dus als het je bevalt kun je 'm gewoon nog een keer bestellen. De box is online te bestellen op maandag tot en met woensdag, waarna je 'm kunt ophalen of laten bezorgen op de vrijdag.

TIP: Je kunt de box ook als verrassing of cadeau voor iemand anders bestellen. Bij het bestellen zet je in de opmerkingen dat het een verrassing is, met daarbij een leuk berichtje voor de ontvanger. Hoe leuk?

Prijs: €55,- bij bezorging, €50,- bij afhalen.

Wadapartja

Het kan zijn dat je iets van Wadapartja in de Grokaalbox krijgt, maar je kunt ook een volledige Wadapartja borrelbox bestellen! Ze hebben twee heerlijke opties. De originele box bevat kaas, chorizo, ham, nootjes, druiven, groenten met dips, brood en huisgemaakte nachochips. Of ga je voor een vegan borrelbox met onder andere vegan wortel hotdogs, geroosterde pompoen met truffelmayo, kaas, olijven, hummus en huisgemaakte kaasstengels. Binnen drie kilometer van Wadapartja Zuiderdiep komen ze de box bezorgen, maar als je verder weg woont dan kun je ze gewoon even bellen om de opties te bespreken. 

Prijs: €8,50 per persoon

Barrel Wijnlokaal

De borrelbox van Barrel Wijnlokaal is voor degenen die misschien net iets luxer willen borrelen. In de BarrelBox krijg je namelijk drie kazen met garnituur, tortillachips met huisgemaakte BBQ-saus, mini muffins, gefermenteerde groenten met smokey dip, een desembroodje, een flesje olijfolie met kruiden en specerijen en een (wisselend) smeerseltje. Als dat allemaal nog niet genoeg is dan kun je er ook nog andere lekkere dingen bij bestellen die alleen beschikbaar zijn in combinatie met de BarrelBox. Denk bijvoorbeeld aan gehaktballetjes in tomatensaus, tapas of bijzondere visconserven. Ook deze box kan je laten bezorgen of zelf ophalen.

Prijs: €26,50

Natuurlijk kun je ook zelf een borrelplank samenstellen en een lekker speciaalbiertje erbij halen, maar tijdens deze tijden mag je jezelf best wel eens verwennen. Geniet ervan!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.