Skip to main content

De lekkerste oliebollen in Groningen

Het is al koud buiten en de dagen worden steeds korter. Bij deze winterse dagen mogen natuurlijk ook de oliebollen niet ontbreken! Er zijn veel kraampjes en bakkers die oliebollen verkopen, maar waar vind je echt de lekkerste in Groningen? Ik ben op pad geweest om er een paar te proeven en heb de lekkerste voor je op een rijtje gezet!

Oliebollenkraam bij Westerhaven

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: de oliebollenkraam bij Westerhaven heeft wat mij betreft de beste oliebollen in Groningen! Ik heb overal gewoon een normale oliebol met poedersuiker geproefd. Deze was lekker zacht van binnen en had een goede crunch van buiten. De binnenkant was ook lekker stevig en viel niet uit elkaar. Daarnaast was de oliebol totaal niet vet. Soms heb je bij een oliebol dat het vet op je lippen blijft plakken, maar bij deze had ik dat gevoel helemaal niet. Er mocht van mij alleen nog wel iets meer poedersuiker op.

Ik geef deze oliebol 4,5 van de 5 sterren!

Oliebollenkraam op de Grote Markt

Deze oliebollenkraam is misschien wel de bekendste in Groningen, want iedereen loopt of fietst er wel eens langs. Ik vond de oliebol hier ook ontzettend lekker! De oliebol was iets vetter, maar wel heerlijk zacht. Opvallend was ook dat deze oliebol wat groter was dan die ik eerder had geproefd. Dit zou natuurlijk kunnen liggen aan het moment waarop je ze haalt, maar toch goed om mee te nemen in de beoordeling!

Ik geef deze oliebol 3,5 van de 5 sterren! 

Oliebollenkraam bij het UMCG

De oliebollenkraam bij het UMCG wordt met regelmaat uitgeroepen tot beste oliebollenkraam van Groningen! Dat is zeker niet voor niets. De oliebollen van deze kraam hebben een goede smaak en ze zijn lekker zacht. Daarnaast krijg je er lekker veel poedersuiker overheen en de bol hapt lekker weg. Toch vond ik de binnenkant iets slapper smaken dan de bovengenoemde oliebollen. Die waren zacht, maar toch stevig.

Ik geef deze oliebol 3,5 van de 5 sterren!

TIP: Maak een lekkere winterse cocktail voor bij de oliebollen!

Zelf oliebollen maken

Als je het altijd al eens hebt willen doen, maar nog niet hebt gedaan, is het dit jaar misschien het perfecte moment om zelf oliebollen te bakken! Je kunt in de supermarkt van bijvoorbeeld Koopmans een kant en klaar pak kopen waarmee je aan de slag kunt, maar als je van een uitdaging houdt dan kun je ook jouw eigen meel samenstellen. Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.