Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

De leukste barretjes in Groningen

Ben je op zoek naar een leuk plekje om een drankje te doen? Hier lees je over de leukste barretjes van Groningen!

Borrelen

Als je gewoon lekker wil borrelen in de stad kan je eigenlijk overal wel goed terecht. Iedereen kent de Drie Gezusters aan de grote markt, met veel verschillende drankkeuzes en een van de lekkerste porties nachos die je kan krijgen. Op het Poeleplein heb je verschillende leuke barretjes zitten, waaronder het Concerthuis. Het Concerthuis heeft een ontspannen sfeer waar je ook samen een spelletje kan spelen naast je drankje. Eigenlijk zitten er door de hele stad wel leuke barretjes en restaurantjes waar je goed kan borrelen.

Speciaalbier

De Pintelier is waarschijnlijk het meest bekende speciaalbier café van Groningen, met een megagroot assortiment aan bieren. Door het jaar heen serveren ze meer dan 300 verschillende speciaalbieren, en wisselen ze vaak per seizoen. Een andere leuke plek is Proeflokaal Mout aan het Gedempte Zuiderdiep, waar ze focussen op Nederlandse speciaalbieren. Als je niet zo goed weet wat je lekker vindt kan je er ook van zondag tot en met donderdag een proefplankje proberen. Je krijgt dan vier proefglaasjes bier van de tap waarbij het personeel je wat meer kan vertellen. Als laatste raad ik je aan om eens langs te gaan bij borrelcafé Oblomov. Leuk om gewoon te borrelen, maar elke maandag organiseren ze ook een pubquiz waarbij je een speciaalbierpakketje kan winnen.

Cocktails

Er zitten veel plekken in Groningen waar je wel een cocktail kan krijgen, maar er zijn een aantal bars waar je zeker naartoe moet. De eerste is Mr. Mofongo, die in 2017 uitgeroepen werd tot de beste cocktailbar van Nederland. Het overgrote deel van de sterke dranken wordt een etage boven de cocktailbar gestookt in Mofongo’s Distillery. Zo maken ze bijvoorbeeld hun eigen likeuren, gin, wodka en whisky. De bar zelf bestaat uit twee etages waarbij je zicht hebt op de Distillery en de acht meter hoge likeurenkast achter de bar. Via een robotarm krijgen de bartenders drankjes aangereikt uit die kasten waarna ze er een heerlijke cocktail van maken. Een relatief nieuwe cocktailbar is de De Stockroom in de Oosterstraat. Ze zitten sinds een jaar in Groningen en volgen het concept van de “verborgen” Amerikaanse Speakeasy bars (ook bekend van Peaky Blinders) uit de jaren twintig. Per seizoen mixen ze acht verschillende cocktails waar ze echt een show van maken. Als je iets minder luxe cocktails - maar nog steeds hele goede - wil hebben, kan je terecht bij Blokes. Met veertien verschillende cocktails zit er voor iedereen wel iets lekkers bij. Daarnaast zijn er op woensdag veel cocktails maar vijf euro. Blijf je liever thuis, dan kan je ook altijd je eigen cocktails maken met de lekkerste cocktailrecepten.

TIP: bij Mr. Mofongo kan je ook een rondleiding krijgen of een workshop volgen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.