Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

De leukste koffietentjes van Groningen

In Groningen barst het van de leuke koffietentjes. Als je alleen al door de Heerenstraat loopt, spot je er al een stuk of 5. Maar welke koffietentjes in Groningen zijn nou echt de moeite waard?

Coffee Company

Dit is de bekendste plek om lekker koffie te drinken, terwijl je uren naar buiten kunt turen naar de voorbijgangers die je passeren. Coffee Company heeft 2 locaties in Groningen en is een heerlijke plek om te relaxen of te studeren. Elke dag staan er weer tientallen MacBooks voor het raam waar wild op wordt getypt. Deze zaak is voor de bezige bij die even tot rust wil komen.
Adres: Oude Ebbingestraat 39
Adres(2): Carolieweg 33

Cappuvino

High Class koffie. De zaak is super chique, en al is het wat duurder, je krijgt er écht iets lekkers voor terug. Je hebt fantastisch uitzicht over de Vismarkt, terwijl je kunt genieten van je Latte of goede wijn met heerlijke Cheese Cake. Voor een eerste date is Cappuvino echt een fantastische plek.
Adres: Vismarkt 1

Elmer’s Koffie, Lunch en meer

Dit gezellige koffietentje in een mooi pand is the place to be als je van lekkere en knusse koffie houd. De werknemers zijn ontzettend aardig en de koffie wordt met veel liefde geserveerd. In de zaak is het lekker rustig, dus kun je er heerlijk tot rust komen.
Adres: Nieuwe Ebbingestraat 62

P.S Koffie, thee & taart

Bij dit leuke koffietentje zit je lekker knus en je kunt er heerlijke koffie met gebak bestellen. Ook de chocolademelk is een aanrader bij deze zaak. Voor de echte koffieleuten is dit de ultieme plek om je zondagmiddag door te brengen.
Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 24

Kattencafe Poeslief

Dit is misschien wel de meest geliefde koffiezaak in heel Groningen. Bij binnenkomst is het meteen een ander koffietentje dan normaal. Je wordt omringt door knorrende katten die maar al te graag bij je op schoot willen. Deze tent is perfect voor kattenliefhebbers én koffie.
Adres: Nieuweweg 14

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.