Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

De leukste woonwinkels in Groningen

Kom jij binnenkort in Groningen wonen? Of kan jouw studentenkamer wel een make-over gebruiken? Dan ben je op de juiste plek, want in deze blog vertel ik je meer over de leukste woonwinkels in Groningen.

Gek op shoppen? Dan is Black Friday in Groningen wat voor jou! 

Living27

Ben je fan van een industriële look? Dan is Living27 de juiste woonwinkel voor jou. Deze zaak is wat prijzig voor studenten, maar heeft wel erg veel keuze! Daardoor is het de perfecte plek om interieur inspiratie op te doen. In de winkel zijn verschillende woonkamers opgezet waar je door kan wandelen. Door de hoge kasten, zachte banken en gezellige bijpassende poefs zal je je ogen uitkijken. Ik ben vooral fan van de accessoires in de winkel, zoals de bijzondere kaarsenhouders of de multifunctionele spiegels. Deze spiegels hebben bijvoorbeeld een extra haakje voor je jas of sleutelbos!

Oosterstraat 27

Hoekje Design

Hoekje Design heeft zowel designmeubels als vintage spulletjes. De woonwinkel is erg vrolijk doordat de items in de zaak allemaal van elkaar verschillen. Zo kan je een blauwe stoel naast een oranje lamp vinden, terwijl daar weer een rode ouderwetse typemachine naast staat. De spullen in deze woonwinkel zijn goed betaalbaar en je kamer is meteen heel uniek!

Verlengde Visserstraat 1

TIP: Wil je nog meer vintage woonspullen in je kamer? Check dan de blog over vintage meubelwinkels in Groningen!

Dille & Kamille

Voor de leukste woonaccessoires moet je bij Dille & Kamille zijn. Als je de winkel binnenkomt, voel je meteen al de gezellige sfeer. Overal staan sfeervolle planten, kleurrijke kaarsen en bijzonder kookgerei. Naast dat er veel woonartikelen te koop zijn, zijn er ook veel praktische spullen te koop. Bijvoorbeeld, servies, ovenschalen, opbergbakjes, bestek en nog veel meer. Ik zou Dille & Kamille zeker aanraden als je een keer iets anders wil dan standaard kookgerei!

Grote Kromme Elleboog 18-20

J&Z Handmade woonaccessoires

In deze woonwinkel vind je allemaal prachtige, zelfgemaakte woonaccessoires. Van buitenaf ziet de winkel er al erg vrolijk uit, maar wanneer je binnenkomt waan je je meteen in Oosterse sferen. Zoals de naam al aangeeft, verkoopt J&Z Handmade woonaccessoires handgemaakte spullen. De spullen bestaan uit Oosterse en Egyptische lampen, mozaïek en keramiek, glaskunst en meer. Doordat alles zelfgemaakt is, zijn de prijzen natuurlijk wat hoger maar je krijgt er ontzettend vrolijke en vooral unieke spullen voor terug!

Folkingestraat 36

Laif & Nuver

Laif & Nuver is een woonwinkel vol mooie meubels en decoraties. Het is erg leuk om door deze woonwinkel te lopen, want net zoals bij Living27, krijg je hier heel veel interieur inspiratie. De winkel is erg ruim ingericht en heeft twee verdiepingen. Hierdoor kan je heerlijk rondwandelen en genieten van alle hippe planten, rustieke banken en houten meubels. Bij Laif & Nuver verkopen ze ook mooie ansichtkaarten en posters waardoor je de muren van je kamer ook naar jouw smaak kan inrichten!

Rode Weeshuisstraat 7

TIP: Ga je binnenkort op jezelf wonen en heb je nog geen idee hoe je je eigen kamer leuk kan maken? Lees hier tips om de woonkamer van je studentenhuis in te richten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.