Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

De makkelijkste planten voor je studentenkamer

Planten en boompjes maken vaak de sfeer in huis. De meeste studenten denken dat plantjes verzorgen veel tijd kost, maar niks is minder waar! Hieronder geven wij jullie de oplossing: 4 planten die weinig verzorging nodig hebben.

1.  De fiscus bonsai

Dit is de makkelijkst te verzorgen bonsai die er is. Je hoeft dit leuke boompje niet zo vaak water te geven, maar je moet hem wel op de juiste plek in je studentenkamer zetten.

Waar moet je op letten bij de verzorging?

●     voldoende licht (bij een venster en niet boven de C.V plaatsen)

●     Voldoende luchtvochtigheid (plaats de boom schaal met een klein laagje water)

●     De temperatuur (kamertemperatuur is goed)

●     Toevoegen: watergift (dit absorbeert de voeding beter)

●     Toevoegen: bemesting.

Tip: op het label van het boompje staat: een paar keer per week bewateren. Kijk in plaats daarvan naar de boom en voel aan de aarde of het boompje water nodig heeft. Dit verschilt namelijk per omgeving. Is de aarde nog vochtig? Dan heeft het boompje voldoende water.

2. Cactus

Dit is de allerbeste keuze als je vrijwel niets aan je plant wilt doen, maar toch een beetje groen in je kamer wilt. De cactus hoeft namelijk maar eens in de drie weken water en in de winter zelfs maar eens in de zes weken. Deze plant kan ook goed tegen licht, je kunt je cactus dus neerzetten waar jij hem het leukst vindt staan.

Tip: geef de cactus 1 keer in de 3 maanden een beetje voeding.

Tip: zet de cactus na een tijdje in een grotere pot. Wist je dat sommige cactussen meer dan een meter groot kunnen worden? Dan heeft hij wel voldoende ruimte nodig om te groeien .

3. Beaucarnea (oftewel olifantenpoot)

Deze plant ziet er heel leuk uit, eist weinig water en staat het liefst in direct zonlicht. Geef de plant pas water wanneer de grond droog aanvoelt, in de winter hoeft dat minder vaak.
Tip: Geef ook niet te veel water. Is de grond de volgende dag nog drijfnat? Dan heb je de plant teveel water gegeven.

Tip: Plaats de plant voor een raam, want hij heeft direct zonlicht nodig om goed te groeien.

Tip: Voeding toevoegen hoeft maar één keer in de paar maanden.

4. Aeschynanthus Japhrolepis

Hangplanten zijn hip! En gelukkig ook makkelijk te verzorgen. Bijna alle hangplanten zijn over het algemeen vrij makkelijk in verzorging. Je hoeft ze niet vaak water te geven. Voel af en toe even of de grond droog aanvoelt. Voelt de aarde droog aan? Geef hem dan wat water. Vermijd bij het ophangen van hangplanten tochtige plekken en direct fel zonlicht. .

Heb ik je overgehaald om een plant in je studentenkamer te nemen? En zo ja: welke? Laat het ons weten! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.