Skip to main content

Deze bakvormen zijn onmisbaar in de keuken

Ben jij bezig om wat beter in de keuken te worden? Of ben jij al een echte keukenprins(es) en bak je in je vrije tijd het liefst allerlei lekkernijen? Dan zijn er een aantal keukenspullen die echt niet mogen ontbreken. Goede recepten, scherpe messen en een goede mixer of keukenmachine bijvoorbeeld. Maar ook een paar goede bakvormen zijn onmisbaar! De juiste bakvorm heeft namelijk heel veel invloed op het eindresultaat van jouw baksel. Lees hier welke bakvormen echt niet mogen ontbreken in jouw keukenkast!

Cakevorm

Er zijn heel veel verschillende bakvormen, maar deze mag echt niet ontbreken in de keuken. Bijna iedereen heeft deze vorm namelijk weleens nodig. Zelfs als je (nog) niet veel bakt. Met een goede cakevorm maak je gemakkelijk een kant-en-klaar-cakerecept. Maar ook als je helemaal niet van cake houdt, heb je deze vorm misschien nodig. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bananenbrood met noten of een lekker hartig baksel, zoals gehaktbrood?

Bakplaat

Als je niet zo vaak bakt of kookt, dan denk je misschien dat je de bakplaat met opstaande rand alleen nodig hebt om je diepvriespizza op af te bakken. Maar niks is minder waar! Een goede bakplaat kun je namelijk voor heel veel verschillende recepten gebruiken. Op een bakplaat bak je bijvoorbeeld koekjes af, maar je kunt er ook een dun biscuit voor een taart op bakken. Op een bakplaat kun je ook een complete avondmaaltijd bereiden. Zo maak ik regelmatig een verse plaatpizza of een traybake op de bakplaat!

Springvorm

Ook de springvorm mag echt niet ontbreken in de keuken. Een springvorm is geschikt om ronde baksels mee te maken, zoals zoete en hartige taarten. Het handige aan een springvorm is dat je de rand van de ronde bakvorm af kan halen. Hierdoor hoef je het baksel niet om te kiepen of los te peuteren en blijft het mooi intact. Let er wel op dat de rand en het bakplaatje mooi op elkaar aansluiten, zodat je baksel niet gaat lekken. Voor de meeste recepten is een het handig om een springvorm met een diameter van 24 cm te hebben.

Ovenschaal

Deze ligt misschien erg voor de hand, maar ook een paar goede ovenschalen mogen niet ontbreken in de keuken. Zeker in een studentenhuis! Zo is een grote rechthoekige ovenschaal heel handig om een maaltijd te maken voor een grote groep mensen. Denk bijvoorbeeld aan lasagne, een ovenschotel of een ovenpasta. Een ronde ovenschaal kan heel handig zijn als je van quiche houdt en een kleine ovenschaal kun je goed gebruiken om borrelhapjes, zoals kipkluifjes op te warmen.

Nu je weet welke bakvormen je allemaal nodig hebt, is het tijd om je skills in de keuken te laten zien. Maak bijvoorbeeld eens één van deze heerlijke Nutella recepten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.