Skip to main content

Dit heb je nodig voor het dakterras van je studentenhuis

Bij dakterras moet ik altijd meteen denken aan het lied van de Groningse studenten dat een enorme hit werd. Waarschijnlijk kun je het woord nu ook niet meer lezen zonder de melodie in je hoofd te horen. Een dak-ter-ras is dan ook een groot onderdeel van het studentenleven. Met een beetje geluk woon je zelf in een studentenhuis met een dakterras, maar anders heb je vast wel een vriend met een dakterras of kan je lekker op het dakterras van je vereniging chillen. In deze blog lees je wat er onmisbaar is voor het dakterras om er ultiem te kunnen chillen!

Overdekking

Om ook bij heel veel zon of juist wat slechter weer maximaal van je dakterras te genieten, is het handig om te zorgen voor een overdekt stuk. Als je een heel groot dakterras hebt kun je bijvoorbeeld een zeil spannen. Een makkelijkere oplossing is een zweefparasol. Doordat bij een zweefparasol de poot niet in het midden zit, wordt het een soort tent waar je met zijn allen onder kunt chillen. Perfect om wat extra schaduw te creëren en je te beschermen bij regen. Een zweefparasol is best groot, maar tegenwoordig kun je gemakkelijk online een zweefparasol kopen. Scheelt je toch weer een ritje en een hoop gesjouw.

Genoeg zitplekken

Als je dan over een dakterras beschikt, wil je hier natuurlijk met al je huisgenoten en vrienden chillen. Het is daarom handig om zo veel mogelijk zitplekken te creëren. Je kunt natuurlijk nieuwe tuinmeubels kopen, maar er zijn ook alternatieven. Kijk bijvoorbeeld eens op Facebook of je voor een prikkie wat kan overnemen. Of misschien heb je wel hele handige huisgenoten die zelf wat banken en picknicktafels in elkaar kunnen timmeren.

Geluidsbox

Bij die lange zomeravond op je terras is er niets zo lekker als goede muziek op de achtergrond. Zorg daarom voor een goede box om lekkere housebeats op de achtergrond af te spelen. Het liefst eentje die oplaadbaar is, zodat je geen last hebt van stekkers die je ergens in een verlengsnoer moet stoppen.

Accessoires

Om het echt af te maken zijn accessoires op je dakterras natuurlijk onmisbaar. Denk aan planten in potten, vloerkleedjes voor buiten en fleurige kussens. Een dakterras is ook de perfecte plek om wat aanwinsten op te hangen en neer te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van dat houten bord van het lustrum van je studentenvereniging, het straatnaambord dat jullie bij dat ene 21-diner hebben gekaapt en die kruk die jullie ‘per ongeluk’ hebben meegenomen uit je stamkroeg? Perfect voor op het dakterras!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.