Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

Geld besparen tijdens boodschapen doen | Zo doe je dat

Goedkoop boodschappen doen is niet altijd even gemakkelijk. Je komt meestal terug met meer dan dat je nodig had en het zijn niet altijd de gezondste producten. Als je eenmaal wel weet hoe je goedkoop boodschappen kunt doen, zal je het voortaan anders doen. Want niets is fijner dan een lekker en gezond gerecht koken voor weinig geld. Ben je nieuwsgierig hoe je dit kunt doen? Lees dan snel verder!

Kijk wat je nog hebt liggen

Voordat je boodschappen gaat doen, bekijk eerst je koelkast en voorraadkast. Dit zorgt ervoor dat je geen dubbele producten koopt en hierdoor houd je het totaalbedrag aan de kassa laag. Dit klinkt misschien een beetje overdreven, maar het werkt echt. Zeker als je verse producten nodig hebt of kruiden. Kruiden blijven lang goed, maar toch is het zonde als je een potje koopt terwijl je het eigenlijk al thuis hebt liggen. Of als je een vers product nodig hebt en je moet het uiteindelijk weggooien omdat het van een andere keer nog in je koelkast ligt. Soms hoef je niet per se naar de supermarkt toe. Het kan ook zo zijn dat je al genoeg producten in huis hebt waarmee je een lekkere maaltijd kunt maken. Open daarom eerst de voorraadkast en koelkast. Het zal je zeker wat geld besparen. 

Maak een boodschappenlijstje

Nadat je de voorraadkast en koelkast hebt gecheckt, maak je een boodschappenlijstje met wat je nodig hebt. Dit voorkomt dat je in de supermarkt wordt verleid door andere producten en je gaat hierdoor gerichter boodschappen doen. Pak alleen de producten die je nodig hebt, en loop daarna direct door naar de kassa. Natuurlijk pak je een zak chips als je daar toevallig langs loopt en zin in hebt. Zie daarom deze tip als een soort tactiek en probeer de producten die je niet per se nodig hebt, te vermijden. Het belangrijkste is om een balans te vinden tussen producten die je écht nodig hebt en producten die je eigenlijk ook kunt laten liggen. 

Bekijk de aanbiedingen van supermarkten

Een andere goede tip om geld te besparen tijdens het doen van boodschappen, is het bekijken van aanbiedingen bij supermarkten. Natuurlijk hoef je niet alle supermarkten langs te gaan, maar je kunt in ieder geval kijken bij de supermarkten waar jij het vaakst komt. Haal de producten die je nodig hebt bij de supermarkt waar het in de aanbieding is. Het kost misschien iets meer tijd, maar je zult ook hiermee wat geld besparen en alle kleine beetjes helpen. 

Ga naar de markt

In plaats van naar de supermarkt te gaan voor groente, fruit en noten, kun je ook naar de markt gaan op de dagen dat er markt is in jouw stad. Als je naar de markt gaat, zijn er aan aantal voordelen. Ten eerste zijn groente, fruit en noten meestal goedkoper dan in de supermarkt en er zijn standaard aanbiedingen waardoor je voordeliger uit bent. Daarnaast zijn deze producten ook veel verser. Wil je nou echt een goede aanbieding? Ga dan aan het einde van de dag naar de markt. Er is altijd nog genoeg over en ze willen graag van hun producten af, dus kun je jouw producten waarschijnlijk meenemen voor een mooi prijsje. Op deze manier shop je niet alleen goedkoop maar ook nog eens gezond. 

Koop diepvriesfruit- en groente

Groente en fruit kunnen snel oud worden als je het niet op tijd op eet. Dit is natuurlijk zonde want dan moet je het weggooien. Je kunt daarom ervoor kiezen om diepvriesfruit- en groente te kopen. Dit kun je langer bewaren dus hoef je er niet de hele tijd naar om te kijken. Diepvriesfruit- en groente zijn ook erg handig als je bijvoorbeeld regelmatig smoothies maakt. Je kunt gerust een aantal pakken hiervan inslaan. Het is dus een voordelige en ook duurzame optie. 

Ga één keer per week naar de supermarkt

Dit klinkt misschien ingewikkeld maar dat valt eigenlijk best mee. Als je de bovenstaande tips volgt kun je makkelijk één keer per week naar de supermarkt gaan. Natuurlijk komt het weleens voor dat je iets bent vergeten, dan kun je dat alsnog halen. Als je maar één keer per week gaat, kom je ook niet iedere keer in de verleiding om extra producten mee te nemen die eigenlijk niet nodig zijn. Daarnaast kun je sommige gerechten ook twee keer eten in de week. Hierdoor hoef je niet voor iedere dag wat nieuws te bedenken. Bovendien scheelt het ook veel tijd. Probeer het eens uit en kijk of dit werkt voor jou. 

Dit waren onze tips om geld te besparen tijdens het doen van boodschappen. We hopen dat je hier wat aan hebt en het je geld gaat besparen. Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.