Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

Het leukste van studentenstad Groningen

Normaal kan je tijdens de KEI-week direct kennis maken met alle leuke dingen in Groningen, maar dit jaar moet het digitaal. Toch hoef je je geen zorgen te maken want Stad is een geweldige plek om te wonen en studeren.

Hoge onderwijskwaliteit

Groningen is een van de gelukkigste steden én heeft ontzettend veel verschillende studiemogelijkheden op niveau. De Rijksuniversiteit Groningen staat altijd hoog in de klasseringen van alle universiteiten wereldwijd en met een diploma van de RUG sta je dus goed aangeschreven als je op zoek gaat naar een (internationale) baan. Ook de Hanzehogeschool Groningen staat hoog aangeschreven en staat op de eerste plek op de ranglijst van Elsevier Beste Studies, wat betekent dat de studenten zeer tevreden zijn met het onderwijs. Aan de kwaliteit van het Groningse onderwijs hoef je dus niet sowieso niet te twijfelen.

Vrienden voor het leven maken

Veel mensen vinden tijdens hun studententijd vrienden voor het leven. Met zo’n 60.000 studenten en genoeg mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen in Groningen is dat ook niet zo vreemd. Het leuke is ook dat je deze mensen leert kennen op een manier die goed bij je aansluit. Het kan via een studievereniging, studentenvereniging, sportvereniging of een andere vereniging of organisatie op gebied van muziek, kunst, theater, reizen of politiek. Wat je ook interessant vindt, in Groningen kan je er mee bezig en tegelijkertijd toffe mensen ontmoeten die voor altijd je vrienden zullen blijven.

Altijd wat te doen

Naast de vele organisaties heeft Groningen ook een heleboel winkels. In de Herestraat zitten alle bekende kledingwinkels zoals de H&M (inclusief H&M home), Zara, Costes, Monki, Pull & Bear en de Stradivarius. Als het niet in de Herestraat zit, kan je het vinden aan de Vismarkt (bijvoorbeeld Flying Tiger en Guts & Gusto), de Grote Markt (van de Velde boekenhandel en Søstrene Grene), Westerhaven (Media Markt en Primark), Brugstraat, Zwanestraat, of de kleine winkeltjes in de Folkingestraat. Verder zit de stad vol met leuke terrasjes, koffietentjes, restaurants, musea, vier grote theaters een bioscoop. Ook is in principe elke avond een avond om te gaan stappen in Groningen of is er overdag iets te zien of doen; een speciaalbierfestival, muziekfestivals, of een vintage markt zoals Klein Berlijn.

Prachtige omgeving

Het centrum staat vol met mooie, bijzondere en oude gebouwen als je er een beetje op let. Toch zijn er buiten het directe stadscentrum ook heel veel mooie plekken waar je zo heen kan fietsen. Het meest bekende voorbeeld hiervan is het Noorderplantsoen. Niet alleen is dit een van de leukste hardloopplekken van Groningen, het is ook de plek om alleen of samen te relaxen. Genieten van het uitzicht met een muziekje en wat te drinken, een boek lezen, sporten, of barbecueën, het kan er allemaal. Verder kan je chillen in het Stadspark waar ook jaarlijks Kingsland, het Bevrijdingsfestival en andere festivals met groten namen worden gegeven en wordt er binnenkort een skatepark gebouwd. Iets verder van het centrum, maar nog steeds makkelijk bereikbaar, heb je het Paterswoldsemeer waar je een bootje kan huren, kan vissen, zonnen en zwemmen.

Tip: voor meer informatie over alle toppunten van Groningen voor studenten kan je alle pagina's en blogs op onze website bekijken of je inschrijven voor de nieuwsbrief van GroningenStudentenstad. Je kunt ons ook volgen op Instagram @Studentensteden.

Alle studenten, verenigingen en organisaties willen graag dat iedereen die hier komt wonen en/of studeren de beste tijd van hun leven heeft en zullen er alles aan doen om je daarbij te helpen. Als je nog steeds twijfels of vragen hebt kan je mij ook altijd een mailtje sturen via bloggers@studentensteden.nl t.a.v. Manon en dan help ik je graag. Alvast heel veel plezier, waar je ook naartoe gaat!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.