Skip to main content

Hier eet je de lekkerste kroketten van Groningen!

9 oktober is het krokettendag. Sinds 2014 wordt het bestaan van deze heerlijke snack op deze dag gevierd. In Nederland is de kroket bij elke snackbar te vinden, maar waar eet je nou de lekkerste kroket in Groningen? Daar vertel ik je in deze blog meer over!

Uit de muur

Een kroket, frikandel of kaassoufflé uit de muur trekken is een echt Nederlands begrip! Er zijn dan ook heel wat verschillende plekken in Groningen waar je gefrituurde snacks uit de muur kan halen. Zo heb je de Febo en de Big Snack Hoek: bekende plekken waar je naartoe gaat na een avondje stappen. Op nationale krokettendag kan je er prima een keer overdag heen gaan om een heerlijke kroket te proeven! Deze locaties zijn namelijk ideaal voor een snelle en goedkope kroket. Bij de Febo heb je ook nog verschillende keuzes, zoals de normale rundvlees- of kalfsvleeskroket, maar je kan ook kiezen voor de kip- of satékroket!

Snackbar

Ook kent Groningen veel snackbars. Heb je wel eens gehoord van Konings Snacks? Deze snackbar gelegen aan de Akeleiweg, 10 minuten fietsen van de Grote Markt, heeft ontzettend veel verschillende soorten kroketten. Zo verkopen ze een Indische rendang kroket, een Groninger mosterd kroket en zelfs een asperge beenham truffel kroket! Daarnaast maakt Konings Snacks ook zijn eigen kroketten, die je kan proeven voor maar €2,20. Dit is dus de perfecte plek voor de avontuurlijke kroket-eter!

Frietkraam

De Belg Waterloo is in vele plaatsen in Nederland te vinden en ook een van de bekendste plekken in Groningen voor patat en gefrituurde snacks. Ze houden het simpel doch effectief. Je kan er standaard snacks krijgen en dus ook een heerlijke kroket voor maar €2,00. Deze frietkraam mag je dus niet overslaan op krokettendag!

De Drie Gezusters

Heb je zin in een kroket, maar wil je ook een beetje leuk zitten terwijl je 'm opeet? Bij De Drie Gezusters wordt de kroket prachtig geserveerd op twee dikke plakken brood of met een goede portie dikke frieten er naast. Ook mag de mosterd hier natuurlijk niet ontbreken en als klap op de vuurpijl krijg je niet 1 maar 2 kroketten voorgeschoteld! De kroket wordt hiermee naar een hogere standaard gebracht! Dit gerecht, genaamd de Bourgondiër Kroketten, kan je bestellen voor €9,90.

Online bestellen

Als je geen zin hebt om de deur uit te gaan voor een kroket, kan je gelukkig ook lekker eten online bestellen! Via veel bezorgingsites kan je snacks en patat bestellen, maar je kan ook via de eigen sites van cafetaria’s bestellen. Denk aan Euro Cafetaria, waar je al 4 kroketten haalt voor €4,50. Verder heeft Cafetaria Bij Bob normale kroketten, maar ook heerlijke opties voor vegetariërs. Bijvoorbeeld een groentekroket, een kaaskroket of een veganistische draadjesvleeskroket! Ook bij de bekende Friet van Piet kan je vegetarische snacks halen zoals de biologische groentekroket. Naast een normale kroket, heeft ook Friet van Piet bijzondere versies van deze snack. Bijvoorbeeld een garnalen- of oesterzwamkroket.

Er is dus voor iedereen een lekkere kroket. Geniet ervan op nationale krokettendag! Ben je niet zo'n fan van kroketten, maar wél van burgers? Hier eet je de lekkerste hamburgers in Groningen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.