Skip to main content

Hoe is het om lid te zijn van studentenvereniging Tweeslag?

Denk jij erover na om lid te worden van een studentenvereniging? Dan wil je vast weten hoe het er bij de verschillende verenigingen in Groningen aan toegaat! Wij vroegen daarom aan Redmar hoe het is om lid te zijn van G.S.B.V. Tweeslag!

Vertel: wat is Tweeslag voor vereniging?

Tweeslag is opgericht op 19 mei 2004 en wij zijn de eerste en enige beachvolleybal vereniging voor studenten! Als studentensportvereniging zijn we aangesloten bij de ACLO. Wij zijn een ontzettend bloeiende vereniging. Momenteel zitten we rond de 300 leden. Beachvolleyballen kan bij Tweeslag op verschillende niveaus, van de beginners, die nog nooit een bal hebben aangeraakt, tot de zeer gevorderden, die in de zomer alle beachtoernooien afreizen om daar te kunnen shinen. Naast het vele beachvolleyballen is Tweeslag ook een ontzettend gezellige en hechte vereniging. De vereniging telt verschillende commissies gevuld met enthousiaste actieve leden. Elke eerste donderdag van de maand hebben we een borrel in onze stamkroeg en elke maand wordt er een toernooi en sociale activiteit georganiseerd.

Hoe kunnen (aankomende) studenten zich inschrijven voor jullie vereniging?

Bij Tweeslag kan je in principe het hele jaar door lid worden. We werken namelijk met een basislidmaatschap en met verschillende trainingsblokken. Je wordt dus als het ware eerst een basis-lid en betaalt basis-contributie. Vervolgens kan je je aanmelden voor de verschillende traingingsblokken die wij aanbieden. In september en oktober hebben we het Nazomeren blok. Vervolgens hebben we het winterblok dat loopt van eind oktober tot eind maart. Tijdens dit winterblok trainen we indoor. Na het winterblok gaan we weer naar buiten en vinden de geweldigste trainingsblokken plaats: zomerblok 1 en zomerblok 2. Van eind maart tot begin augustus trainen we dan heerlijk buiten in het zonnetje op de velden bij de ACLO. Inschrijven kan via de website van Tweeslag.

Is er een introductie of ontgroening voor nieuwe leden?

Tweeslag heeft geen ontgroening. Dit past ook niet echt bij het karakter van de vereniging. Wel hebben we hele leuke introductie-activiteiten aan het begin van het jaar voor alle nieuwe leden en ook rond maart, want dan komen er vanwege de zomerblokken altijd veel nieuwe leden bij Tweeslag. Ga je bestuur doen bij Tweeslag, dan kan je wel verwachten dat je voorgangers je misschien tot een zekere hoogte zullen feuten.

Met welke kosten moet je rekening houden als je lid wordt?

Bij Tweeslag wordt je eerst basis-lid. Dit kost slechts €15,- voor een jaar en €10,- voor een halfjaar. Vervolgens kan je je aanmelden voor de verschillende traingingsblokken die wij aanbieden. Voor de trainingsblokken zijn aparte inschrijfkosten: Nazomeren kost €15,- per seizoen (5 weken training), het Winterblok €60,- per seizoen (20 weken training), Zomerblok 1 kost €36,- per seizoen (14 weken training), en Zomerblok 2 kost €15,- per seizoen (5 weken training). Tweeslag biedt ook een hele toffe lijn van clubkleding aan, inclusief vrijetijdskleding (truien, joggingbroeken etc.). Het is echter niet verplicht om deze clubkleding aan te schaffen, maar je bent gek als je het niet doet, want onze kledinglijn is heel tof en bovendien niet duur.

Waarom moeten (aankomende) studenten lid worden van Tweeslag?

Je moet als student echt lid worden bij Tweeslag als je wil (leren) beachvolleyballen! Daarnaast is Tweeslag een ontzettend gezellige vereniging waar je een onvergetelijke tijd beleeft. Beachvolleybal is een heerlijke sport en het maakt niet uit of je nog nooit hebt gebeachvolleybald, want bij Tweeslag kan je het leren. Ben je al een echt talent in het zand, dan kan je natuurlijk terecht in onze hoog spelende teams!

Wat is jouw leukste herinnering aan jullie vereniging?

Mijn leukste herinnering is het beachvolleyballen op de Grote Markt! Rond mei wordt het Eredivisie beachvolleybal gespeeld op de Grote Markt en Tweeslag is hierbij betrokken met de op- en afbouw van het beachvolleybalveld op de Grote Markt. Ook organiseren we zelf een toernooi dat weekend en dit is hartstikke gaaf. Je bent dan aan het beachvolleyballen in het centrum van Groningen met veel toeschouwers en de Martinitoren op de achtergrond. Ik doe dit jaar ook bestuur bij Tweeslag als secretaris, dus met het bestuur heb ik dit jaar ook veel onvergetelijke ervaringen opgedaan. Het is alleen jammer dat door de coronacrisis veel niet door kan gaan. Anders waren we dit jaar ook nog naar Ameland geweest en hadden we meegedaan aan de Batavierenrace.

Zijn er verenigingsverplichtingen?

Er zijn geen verenigingsverlichtingen, maar als je je aanmeldt voor een trainingsblok wordt er wel verwacht dat je op minstens 80% van de trainingen aanwezig bent. Als je bijvoorbeeld commissie of bestuur doet, dan wordt er vanzelfsprekend wel het één en ander van je verwacht.

Dispuut, verticale, jaarclub, sociëteit, toko…? Wat hebben jullie en wat is het precies?

Tweeslag heeft geen disputen of jaarclubs. Maar Tweeslag is een snelgroeiende vereniging. Wie weet worden er in de nabije toekomst wel de eerste disputen bij ons opgericht! We hebben verder ook geen sociëteit of clubhuis. Wel hebben we een vaste stamkroeg en kan er na iedere training ook een lekker biertje gedaan worden bij de Sportsbar op de ACLO!

Wat zijn de taken van het bestuur?

Het bestuur van Tweeslag bestaat uit 6 functies: voorzitter, secretaris, penningmeester, ledenmanager, commissaris intern en commissaris extern. De voorzitter heeft een grote verantwoordelijkheidstaak. Hij of zij leidt de vereniging, heeft contact met verschillende partijen, leidt de vergaderingen en doet nog veel meer. De secretatis notuleert bij alle vergaderingen, houdt de mail in de gaten en reageert op de meeste vragen van alle leden en verwerkt aan- en afmeldingen. De penningmeester gaat over de centen. Hij of zij stelt de begroting op en houdt het hele jaar door de financiën in de gaten. Verder stelt de penningmeester de incasso op. De ledenmanager deelt alle leden in voor ieder trainingsblok en coördineert de trainers. De commissaris intern heeft contact met alle actieve leden binnen de commissies. De intern ondersteunt de commissies en is hun contactpersoon voor het bestuur. De commissaris extern gaat over de sponsoring van de vereniging. De commissaris extern heeft dus veel contact met bedrijven waarmee Tweeslag sponsordeals en dergelijke sluit. Ook schrijft de commissaris extern de nieuwbrief en plaatst allerlei promotieberichten op de website en op Facebook.

Hoe kom je terecht in het bestuur?

Voor het bestuur kan je ieder jaar solliciteren. Je stuurt een motivatiebrief en je cv op. Vervolgens voer je een sollicitatiegesprek. De bestuurswerving vindt elk jaar plaats rond april/mei. Je solliciteert voor minstens 2 functies. Ben je eenmaal gekozen, dan ga je meerdere keren zitten met je voorganger en word je ingewerkt. Ook ga je op overdrachtsweekend met het huidige bestuur. Vervolgens word je ingehamerd tijdens de O-ALV en dat is wanneer je bestuursjaar echt begint!

Is er nog iets wat je echt wil laten weten aan onze lezers?

Ik kan denk ik niet genoeg benadrukken hoe gezellig Tweeslag is. Verder is beachvolleyballen een superleuke sport en vooral in de zomer is er niks chiller dan lekker buiten trainen en daarna een biertje te doen met je team. Dus mocht je door dit interview enthousiast geworden zijn, check dan vooral even onze website!

Als iemand nog een vraag heeft voor jullie, waar kunnen ze dan terecht?

Als je vragen hebt dan mag je mij, de secretaris, altijd een mail sturen op secretaristweeslag@gmail.com. Op de website van Tweeslag is natuurlijk ook veel informatie te vinden, dus neem daar ook zeker een kijkje!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.