Skip to main content

Hoe maak je van jouw tuin een studeerplek?

Inmiddels studeren wij al bijna 9 maanden voornamelijk online. Studeren en leven op dezelfde kamer is niet positief voor jouw studie en privé balans. Natuurlijk kan jij ook op andere plekken studeren, maar thuis zijn heeft veel voordelen. Het scheelt je veel geld als je geen koffie's to go haalt, je zelfgemaakte lunch eet en niet snacks bij de AH haalt. Bovendien kan jij thuis ongegeneerd jouw huispak dragen. Ik heb de oplossing: ga studeren in jouw tuin. Zo heb je meer een scheiding van jouw privé en studie zaken. In deze blog geef ik jou tips over hoe je jouw studeerplek kunt inrichten.

Tuintafel

Voor een geschikte studeerplek is een stevige tafel nodig. Kies bijvoorbeeld een ronde tuintafel. Hierop kan jij veel spullen kwijt, zodat je genoeg ruimte hebt om te studeren. Een ongeschikte tafel zorgt voor nek- en schouderklachten. Om dit te voorkomen kies je een tafel van een goede hoogte. Als jij achter de tafel zit, moet de hoek tussen jouw boven- en onderbenen minimaal 90 graden zijn. Pas hier de keuze van jouw stoel ook op aan. Door een geschikte tafel en stoel voorkom jij spanningshoofdpijn. 

Geluid

Heb jij veel geluiden in jouw tuin? Gebruik dan geluidsdempende oordopjes tijdens het studeren. Als jij van muziek houdt tijdens het studeren, kan je naar jouw favoriete muziek luisteren. Sommige muziekoordopjes dempen jouw omgeving. Hierdoor hoor je niets meer van de achtergrondgeluiden.

Zonlicht

Teveel zonlicht zorgt ervoor dat jij je niet goed kunt concentreren. Het kan ook hoofdpijn veroorzaken. Gebruik daarom een windscherm om de zon tegen te gaan. Zo kan jij alsnog gebruik maken van het voordeel van de frisse lucht. Raakt jouw laptop snel overhit? Studeer dan buiten met jouw boeken en schrijf aantekeningen met de hand. Hierdoor leggen jouw hersenen bovendien sneller verbindingen, waardoor je de stof sneller onthoud. 

Studietips

Een geschikte plek om te studeren is de eerste stap om goed te studeren. Er zijn echter meer dingen waar jij aan moet denken. Denk aan de volgende punten:

  • Maak een planning;
  • Maak een to do lijst op basis van prioriteit;
  • Houd rekening met adhoc zaken;
  • Neem voldoende pauzes;
  • Beweeg tussendoor;
  • Houd je vooruitgang bij;
  • Evalueer en pas jouw volgende planning aan op de daadwerkelijke tijd dat je aan een soortgelijke taak hebt gewerkt;
  • Gebruik verschillende manieren van leren, zoals samenvattingen maken, je laten overhoren, lezen en oefenvragen maken.

Frisse lucht houdt niet alleen jouw concentratie in stand, maar heeft ook een positief effect heeft op jouw weerstand. Een goede weerstand zorgt voor meer energie om te studeren, dus genoeg redenen om buiten te studeren. Draag genoeg kleding in de winter tijdens het studeren. De winterdagen zijn een stuk zachter dan de afgelopen jaren, waardoor jij ook in de winter optimaal gebruik kunt maken van jouw studeertuin. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.