Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

Hoe regel je de verhuizing als je op kamers gaat?

Ben je van plan om in Groningen te studeren en op kamers te gaan? Dat is geen slecht idee, want Groningen is een typische studentenstad! Je vindt er zowel een hogeschool als een universiteit en je kunt er ontzettend goed uitgaan. Groningen is dan ook een gezellige stad waar relatief veel studenten wonen. Voordat je eenmaal op kamers zit, zul je echter nog wel de verhuizing moeten regelen. Hoe je dat het best kunt aanpakken? Wij geven je een aantal handige tips!

Overweeg om een verhuisbedrijf in te schakelen

Allereerst kan het verstandig zijn om een verhuisbedrijf Groningen in te schakelen. Of dat niet erg duur is? Natuurlijk maak je kosten als je een verhuisbedrijf inhuurt, maar dat is niet anders wanneer je besluit om de verhuizing zelf te regelen. Ook in dat geval moet je hoogstwaarschijnlijk een verhuisbus en steekwagen huren. Vergeet niet dat je ook een flink bedrag aan borg betaalt als je een bus huurt, en dat het vaak een langere tijd duurt voordat je dit bedrag terug hebt. Krijg je hulp van vrienden en familieleden? Dan is het ook zo netjes om hen na afloop op eten en drinken te trakteren.

Een verhuizing gaat dus ook gepaard met hoge kosten als je zelf aan de slag gaat. Sterker nog, in veel gevallen scheelt het kostenplaatje niet veel. Kies je ervoor om een verhuisbedrijf in te schakelen? Dan weet je zeker dat je spullen veilig verhuisd worden en goed verzekerd zijn. Bovendien heb jij in dit geval vrijwel geen omkijken naar de verhuizing, wat je een hoop stress scheelt.

Sorteer je inboedel ruim op tijd

Als je op kamers gaat, is het verstandig om je spullen ruim op tijd te sorteren. Dit kost namelijk meer tijd dan je denkt! De verhuizing verloopt het meest efficiënt als je gebruikmaakt van gelabelde verhuisdozen. Heb je breekbare of kwetsbare spullen? Vergeet dan niet om deze op de juiste manier te verpakken, bijvoorbeeld met behulp van bubbeltjesfolie. Zijn er spullen die je niet mee wil nemen naar je nieuwe woning? Dan kun je deze het best weggooien, zodat je ze niet onnodig meeverhuist.

Als je vanuit je ouderlijk huis op kamers gaat, kan het ook interessant zijn om in etappes te verhuizen. Het nadeel hiervan is echter dat de verhuizing op deze manier een langere periode duurt, wat extra stress met zich kan meebrengen.

Laat meubels eventueel op je nieuwe adres bezorgen

Ga je voor het eerst op jezelf wonen nu je op kamers gaat? Dan heb je misschien nog niet alle meubels die je nodig hebt. Heb jij bijvoorbeeld nog een bank, koelkast en/of andere grote en zware meubels nodig? Dan kun je ervoor kiezen om deze online te bestellen en op je nieuwe adres te laten bezorgen. Het voordeel daarvan is dat je de spullen zelf niet hoeft over te verhuizen.

Conclusie

Door goed vooruit te plannen kun je op de kosten besparen en zal je verhuizing een stuk minder stressvol zijn. Zorg ervoor dat je jouw inboedel van tevoren goed sorteert en verpakt. Heb je veel zware spullen die je moet verhuizen? Overweeg dan om een verhuisbedrijf in te schakelen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.