Skip to main content

Interview Studentenvereniging: G.S.S.V. Moddervet

Ben jij van plan om je in het aankomende studiejaar aan te sluiten bij een studentenvereniging? Wat een goed idee! Vind je de keuze alleen lastig te maken? Geen probleem! Wij hebben voor jou de belangrijkste vragen gesteld aan G.S.S.V. Moddervet! Lees je mee?

Allereerst: vertel over jullie vereniging!

Wij zijn GSSV Moddervet, de Studenten Survival Vereniging van Groningen. Een jonge vereniging die nu 8 jaartjes bestaat. Om uit te leggen wat wij doen en wie we zijn moet ik eerst uitleggen wat dat is voor sport: survival?

Survivalrunning is een enorm veelzijdige buitensport waarbij hardlopen wordt gecombineerd met hindernissen klimmen. De sport is uitdagend wat je veel kracht, souplesse, conditie en doorzettingsvermogen zal opleveren. Naast de hindernissen die uitdaging bieden speelt "de strijd tegen de elementen" ook een grote rol. Regen, sneeuw, wind of brandende hitte; een survivalrun gaat altijd door! Meer info over survivalrun kun je vinden op de site van Survivalbond Nederland

Moddervet is trots op deze sport en heeft als missie de al snel groeiende sport nog groter te maken bij de studenten in Groningen. Naast het bikkelen op onze survivalbaan achter campus Zernike zoeken wij als studenten de gezelligheid op met borrels en activiteiten. We zorgen ervoor dat, hoewel de sport vrij pittig kan zijn, iedereen op zijn of haar niveau mee kan doen. Zo geven wij bijvoorbeeld wedstrijdtraining voor wedstrijd atleten, maar ook gezellige trainingen waar je spelenderwijs kunt survivalrunnen. Voor ieder wat wils!

Als een (aankomende) student zich wilt aansluiten bij jullie vereniging, voor welke datum moeten zij dat dan doen?

GSSV Moddervet is aangesloten bij de ACLO. Wanneer studenten een ACLO kaart hebben kunnen zij direct lid worden van de survivalvereniging. GSSV heeft geen uiterlijke datum voor wanneer je lid moet worden, je kunt altijd instromen. Wel hebben wij in september op elke donderdag introductietrainingen. Dit is ieder jaar een mooi moment voor nieuwe leden om in te stromen omdat je dan samen met een leuke introductiegroep alle technieken kunt leren. In de keiweek zullen wij op Sportplaza staan en een interesselijst voor de introductietrainingen inventariseren. Niet naar Sportplaza maar ben je wel geïnteresseerd? Je kunt ons dan mailen!

Dan zijn ze ingeschreven, dan komt de bekende ontgroening. Wat kunnen aankomende studenten verwachten?

Oef, ontgroening.. Ik denk dat onze sport op zichzelf al genoeg ontgroening voor je zal zijn. Je komt namelijk na de eerste training thuis met spierpijn in spieren waarvan je niet eens dacht dat je ze had. Blauwe plekken en blaren zal voor de eerste trainingen even slikken zijn. Maar de voldoening die je elke training weer krijgt als je de hindernissen haalt zal er voor zorgen dat je het survivalrun-virus te pakken krijgt. Je gaat erachter komen dat je zo veel meer kunt dan je altijd dacht. En zodra jij in die touwen hangt, ben je bij onze vereniging al helemaal geaccepteerd. Iedereen strijdt namelijk in hetzelfde schuitje.

Hoeveel betaal je gemiddeld voor een lidmaatschap en zijn er andere kosten waarbij rekening gehouden moet worden? Moet er kleding aangeschaft worden bijvoorbeeld?

Lidmaatschap bij GSSV Moddervet kost 25,- per kwartaal. Dit wordt afgeschreven wanneer jij je duiten van DUO binnen hebt gekregen na de 25ste van dat kwartaal. Omdat wij gesubsidieerd worden door de ACLO is een ACLO-kaart wel verplicht. Deze kost €59,95 per jaar en hiermee kan je, naast lid worden van onze sportvereniging, allerlei andere sporten en groepslessen bij de ACLO uitproberen!

Wat kleding betreft; een sportlegging (of survivaltight) is wel een aanrader. Omdat je met survival veel met je benen over touwen heen schuurt is een lange broek wel lekker. Vooral een survivaltight geeft veel bescherming. In het nieuwe seizoen kun je alle survival gerelateerde sportspullen via de vereniging bestellen, waaronder een survivaltight voor maar 20 piek.

Zijn er verenigingsplichten?

Er is weinig verplicht bij GSSV Moddervet, eigenlijk zijn alle activiteiten zijn helemaal vrijblijvend. Wel wordt in november ieder jaar onze eigen survivalrun in Groningen georganiseerd. Dit is een groot evenement die volledig draait op vrijwilligers, zoals elke run binnen deze sport. Bij de run helpen alle leden ieder jaar als vrijwilliger, zodat we dan de rest van het seizoen bij andere runs door het land zelf lekker mee mogen doen.

Wie zitten er dit jaar in bestuur en wat zijn de taken?

GSSV heeft een driekoppig bestuur en die is sinds maart 2019 als volgt geconstitueerd:

Voorzitter

Tobias van der Mei: Verantwoordelijk voor de externe contacten, houdt overzicht in bestuurstaken en leidt vergaderingen. Daarbij veel in contact met leden.

Secretaris

Anthe de Vries: Doet de ledenadministratie, beantwoordt mails vanuit de leden en speelt alle informatie door vanuit bestuur naar vereniging.

Penningmeester

Gerben Boerema: De man van het geld. Gerben zorgt ervoor dat de vereniging financieel gezond blijft en zal daarbij de contributie afschrijven.

Hoe kom je terecht in het bestuur? Wat moet je daarvoor doen?

Om in het bestuur te komen vragen wij eigenlijk alleen een stuk passie voor deze mooie sport. Natuurlijk groeit een vereniging door een goed werkend bestuur dus het is belangrijk dat je taken serieus neemt. Moddervet is echter niet een grote vereniging dus als bestuur is de tijd die je erin steekt eigenlijk minder dan parttime. Wel een super mooie kans om het verenigingsleven te beleven.

Waarom moeten (aankomende) studenten lid worden van jullie vereniging?

Omdat Moddervet dè vereniging in Groningen is met de allergaafste sport. Mis jij het buitenspelen en bomen klimmen wat je als kind zo graag deed? Kom dan bij ons klauteren en buitenspelen voor volwassenen!

Wat is jouw leukste herinnering aan jullie vereniging?

Ieder jaar hebben wij ons beruchte en befaamde kroegentocht waar we met de gekste leden in survivaltenue de stad door survivallen. In iedere kroeg een biertje en rennend en klimmend elk stedelijk obstakel trotseren. Ieder jaar weer een dikke gekke boel!

Is er iets wat je echt wilt laten weten aan (aankomende) studenten?

Je studietijd is hét moment om nieuwe dingen te beleven, uitdaging te zoeken en grenzen te verleggen. Ga die uitdaging aan en geniet van ieder moment! Ontdek wat de mooiste studentenstad van Nederland allemaal te bieden heeft, dan zien we jou wellicht wel op onze survivaltrack verschijnen.

Als iemand nog een vraag heeft voor jullie, waar kunnen ze dan terecht?

Veel informatie en het aanmeldformulier is op de website van Moddervet te vinden. Vind je niet wat je zoekt? Mailen/bellen/appen/postduif het mag allemaal naar onderstaande adressen.

Mail: bestuur@gssvmoddervet.nl

Telefoonnr: 0612658867 (Tobias)

Postduif: Blauwborgje 16, 9747AC Groningen. (tav GSSV Moddervet)

Denk je dat G.S.S.V. Moddervet dé studentenvereniging voor jou is? Dan kun je je nu gelijk aanmelden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.