Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

Koningsdag 2021

Morgen is het weer zover: Koningsdag! Net als vorig jaar, is deze dag weer anders dan hoe we het kenden. Geen grote festivals, markten en andere leuke dingen. Maar kom, laten we niet bij de pakken neerzitten! Er zijn genoeg leuke dingen om te doen tijdens Koningsdag. In deze blog zet ik een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje, zodat jij er alsnog een feestje van kan maken!

Koningsnacht

Vanavond trappen we af met Koningsnacht. Een goede reden voor een feestje! Trommel je huisgenoten op, sla drankjes en hapjes in en regel ergens een (grote) tv. Er zijn vanavond namelijk veel leuke livestreams die je samen met je huisgenoten kunt kijken. Zo kun je bijvoorbeeld losgaan met het Dikke Dries Koningsnacht Feest, inclusief bingo en leuke optredens, maar ook de Koningsnacht livestream vanuit Amsterdam beloofd een groot feest te worden. Zo maak je van jouw Koningsnacht alsnog een leuke avond!

Tompoezen

Morgen hebben we eindelijk een goed excuus om onbeperkt (oranje) tompoezen naar binnen te werken! Dit lijkt me een goede reden voor een uitgebreid tompoezen-ontbijt. Met die flinke kater van Koningsnacht kun jij wel een vette hap gebruiken! De lekkerste haal je bij de bakker in de buurt, maar je kunt je ook eens zelf maken. Dit is veel makkelijker dan je denkt! Zeker met dit filmpje van Heel Holland Bakt gaat het jou lukken. Een kwestie van de stappen volgen, dat moet lukken toch?

Feestjes online

Op Koningsdag gaat het feesten weer door! Zo kun je vanaf 11.00 uur al beginnen met de livestream van Q-music. Zij zenden uit vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag. Er komen verschillende artiesten optreden en ’s avonds geven The Streamers een (waarschijnlijk te gekke) show. Zo ben de hele dag zoet met goede livemuziek. Check het programma op de website van Q-music. Verder wordt vanuit Utrecht een online Koningsdagfeestje door de Woolloomooloo georganiseerd vanaf 13.00 uur en vanuit Middelburg wordt een livestream uitgezonden vanaf 19.00 uur. Genoeg te doen, dus! Nu heb je alleen nog lekkere drankjes en hapjes nodig, en hopelijk een lekker zonnetje!

Met de muziek zit het wel goed en de tompoezen moeten ook wel lukken. Heb je nu alleen nog wat inspiratie nodig voor een goede borrel? Check dan de lekkerste borrelhapjes en vier heerlijke cocktailrecepten! Hopelijk zijn jouw huisgenoten net zo enthousiast en maken jullie er samen een leuk feestje van. Heel erg veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.