Skip to main content
GroningenStudentenstad.nl Header

Meivakantie in Groningen

Het is weer meivakantie! Heerlijk. Even lekker chillen en vooral bijkomen van de tentamenstress. Heb jij al wilde plannen voor de vakantie of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? In deze blog lees je welke leuke dingen je kunt doen in Groningen tijdens de meivakantie. Lees je mee?

Activiteiten voor binnen

Er zijn ontzettend veel opties als het gaat om eten en drinken in Groningen. Zo kan je bijvoorbeeld bij verschillende restaurants, bars en winkels lekkere borrelboxen bestellen en er thuis van genieten. Als je het echte “uit eten gevoel” wil creëren kan je ook een keer wat uitgebreider bestellen. Zo heeft restaurant de Branderij een driegangenmenu voor maar €25 per persoon. Warm het even op in de oven en je hebt een geweldig lekker diner!

Ben je niet vies van een drankje? Dan kan je ook meedoen met de shotjes workshop en proeverij van Café de Doos! Zij regelen de hitjes en een quiz, maar bezorgen ook de instructies, ingrediënten, glaasjes, snoepjes en gadgets voor zes speciale shots bij je thuis. Hoe leuk is dat? Het is een twee uur durende workshop en wordt vanuit het café uitgezonden via Zoom en kost €17,50. Nog lang niet klaar met borrelen? Goed nieuws: het ultiem Groningse Hooghoudt geeft een online Jenever Masterclass! Hier leer je hoe je jenever moet proeven en hoe je er hele lekkere cocktails mee kan maken. Voor de anderhalf uur durende workshop krijg je een pakketje met vier kleine jenevers toegestuurd. Je kan er dan zelf voor kiezen om bijpassende borrelhapjes te halen die de smaak van de jenever(cocktails) nog beter maakt. Smaakexpert Laurens Speek zal live vanuit Hooghoudt laten zien hoe het allemaal werkt, wat hij echt ontzettend goed en leuk doet. Na deze geweldige workshop was ik zelf in ieder geval helemaal dol op de jenevercocktails!

Buitenactiviteiten 

Als het een beetje meezit, is het lekker weer deze week en kan je lekker buiten op stap gaan. Je kan dan een wandeling maken door één van de mooie bossen en natuurgebieden van Groningen. Maar je kan ook een e-chopper huren bij Spyderweelz Groningen en samen de stad en omgeving verkennen. Daarnaast kan je via Progress Events verschillende activiteiten boeken. Denk hierbij aan het huren kickbikes (elektrische steps met grote banden) waarmee je een route van één uur (binnenstad) of tweeënhalf uur (binnenstad en provincie) volgt. Ook kan je een sloep huren en door de Groningse diepen varen. Jachthaven Zuidwesthoek aan het Paterswoldsemeer verhuurt ook motorboten en sloepen. Ben je meer een muziekliefhebber? Dan is de gratis muzikale stadswandeling Van Bach tot Bowie van SPOT misschien wel iets voor jou! In deze multimedia wandeling bezoek je de belangrijkste plekken van toen en nu, en hoor je verschillende verhalen en muziekfragmenten. De wandeling is 5.8 kilometer, wat ongeveer anderhalf uur is. Het enige wat je nodig hebt is je mobiel en oortjes. Je kan dus zelf bepalen wanneer je er op uit wil trekken.

Heel veel plezier en een fijne meivakantie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.