Skip to main content

Nieuwe mensen leren kennen in Groningen

Mensen zeggen vaak dat je de meest hechte en lange vriendschappen opbouwt tijdens je studententijd. Super leuk, maar het kan eng zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Daarom heb ik een aantal plekken en manieren in Groningen waar je nieuwe vrienden kunt vinden.

Nieuwe mensen ontmoeten, waarom?

Studenten kunnen verschillende redenen hebben om nieuwe mensen te willen leren kennen. Sommigen zijn net begonnen met hun studie in een nieuwe stad en studentenkennen (haast nog) niemand. Anderen hebben gewoon behoefte aan andere mensen of een verfrissende omgeving. Ook kan het zijn dat je je eenzaam voelt. Dit is niet zeldzaam of erg, en steeds meer studenten hebben te maken met eenzaamheid. Wat je beweegredenen ook zijn, Groningen heeft veel opties om nieuwe mensen te leren kennen die bij jou passen.

Studieverenigingen

De meeste studenten zijn sowieso lid bij hun studievereniging voor de kortingen op studieboeken of samenvattingen. Toch kan je je ook heel actief inzetten voor je studievereniging door een commissie of bestuursjaar te doen. Afgezien van studie gerelateerde evenementen, organiseren ze vaak ook borrels of activiteiten buiten de studie om. Dit is het moment om je studiegenoten beter te leren kennen.

Studentenverenigingen

Het kan ook zijn dat je graag bij een vereniging zit die niet direct met je studie te maken heeft, bijvoorbeeld bij een van de gezelligheidsverenigingen. Binnen Groningen worden deze ook gewoon studentenvereniging genoemd. Studentenverenigingen draaien voor een groot deel om ontspanning en gezelligheid met vrienden, maar kunnen je ook helpen met het ontwikkelen van vaardigheden en het opbouwen van een netwerk. Het is in ieder geval een ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen. Zo ben ik zelf in mijn eerste jaar lid geworden van studentenvereniging Unitas S.G., waar ik ontzettend veel nieuwe mensen heb leren kennen en heel veel vrienden heb gemaakt. Unitas S.G. heeft ongeveer 250 leden. Dit betekent dat je afgezien van je vrienden in je lichting, jaarclub, dispuut commissie(s) en/of genootschap, bijna iedereen wel kent. Dit is natuurlijk niet zo bij alle verenigingen, maar welke bij je past hangt erg af van wat je zelf wilt natuurlijk.

TIP: let erop dat je je bij veel studentenverenigingen alleen in kan schrijven tijdens de KEI-week.

Andere verenigingen

Afgezien van de studentenverenigingen, heb je ook nog religieuze studentenverenigingen, sportverenigingen, en verscheidende andere verenigingen waar je je bij kan aansluiten. Het mooie van de verenigingen in Groningen is dat er voor iedereen wel wat interessants bij zit. Daarnaast kan je vaak zelf kan bepalen hoe actief je je voor de vereniging inzet. Op die manier kan je ze goed combineren met studeren, werken, andere hobby’s of zelfs met meerdere verenigingen.

Cultureel Studenten Centrum Usva

Een andere manier om mensen te leren kennen is door het volgen van een cursus van Cultureel Studenten Centrum Usva. Ze focussen zich op culturele activiteiten gericht op beeldende kunst, mode, yoga, dans, drama, film, fotografie, muziek, en schrijven en spreken. De cursussen zijn niet gratis, maar het precieze bedrag verschilt per cursus.

Eetclub

Als je van koken en eten houdt, kan je nieuwe mensen leren kennen via de website van Eetclub. Je kan een profiel aanmaken en daarmee reageren op oproepen van anderen die ook op zoek zijn naar mensen die hun passie voor koken of eten delen, of gewoon voor de gezelligheid. Je kan ook zelf een oproep plaatsen. Omdat je een profiel aanmaakt met persoonlijke informatie en interesses, kom je vast iemand tegen die hetzelfde leuk vindt als jij.

Veel succes en vooral heel veel plezier met het ontmoeten van nieuwe mensen die jouw tijd in Groningen nog mooier maken! Wil je met je nieuwe vriend of vriendin een kopje koffie drinken? De beste koffie van Groningen vind je hier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.