Skip to main content

Planten: groen moet je doen!

Wil je jouw studentenkamer een boost geven maar weet je niet goed hoe? Planten zijn je beste vriend! Lees snel verder voor de beste plantentips voor je studentenkamer!

Voordelen van planten

Een paar planten geven je kamer een huiselijke en gezellige uitstraling. Je brengt de natuur naar binnen en zo ziet je kamer er meteen een stuk levendiger uit! Maar planten zien er niet alleen leuk uit, ze brengen ook andere voordelen mee! De luchtkwaliteit van je kamer verbetert, je wordt creatiever en productiever in een kamer met groen, je kunt geconcentreerder werken, je slaapt beter, noem het maar op! Onderzoeken wijzen zelfs uit dat een groene omgeving zorgt voor een beter humeur en een fijner gevoel, dus what’s not to like?

Tip: Eerder al schreef Rebecca een blog over planten die de lucht in jouw studentenkamer gezonder maken!

De makkelijkste planten

Ben je iemand die zijn planten altijd per ongeluk net teveel of te weinig water geeft, waardoor ze altijd doodgaan? Geen paniek! Er zijn genoeg mooie planten die sterk genoeg zijn om elke studentenkamer te overleven. Natuurlijk zijn er allerlei verschillende soorten cactussen, die al met een heel klein beetje water kunnen overleven. Maar ook de graslelie heeft, behalve licht, maar weinig zorg nodig. En hij is ook nog eens supergoed voor de luchtkwaliteit! Andere planten die je makkelijk in leven houdt zijn vetplanten, de hedera, de calathea, de rubberplant en de lepelplant. Genoeg om uit te zoeken in het tuincentrum dus!

Zelf kweken

Je kunt ook zelf aan de slag met het kweken van allerlei planten. Probeer bijvoorbeeld eens je eigen groente en kruiden te kweken van restjes! Zo breng je wat groen in je kamer én bespaar je wat op je boodschappen! Ook kun je bij verschillende winkels voor weinig geld planten- en bloemenzaadjes halen. Stop ze in de aarde en voor je het weet staat je kamer vol met groen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.