Skip to main content

Studentenkamer goedkoop inrichten

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan zijn er een hoop dingen die je moet regelen. Spullen inpakken, je adres wijzigen, verzekeringen afsluiten en dan moet je natuurlijk ook nog je kamer inrichten. Omdat je het als student vaak niet zo breed hebt, wil je jouw studentenkamer het liefst ook nog een beetje goedkoop inrichten. Wij geven je daarom tips hoe je goedkoop je kamer kunt inrichten.

Welke spullen heb je nodig?

Het is verstandig om eerst een lijstje te maken met spullen die je nodig hebt. Op deze manier kun je ook goed bepalen welke spullen het belangrijkste zijn en op welke spullen je best een beetje kan besparen. Een goed matras is bijvoorbeeld heel erg belangrijk voor een goede nachtrust. Dus hier mag je best wat meer aan uitgeven. Op andere meubels kun je juist wat meer besparen, zonder dat de kwaliteit ervan achteruitgaat. Een goedkope tafel is vaak net zo goed als een wat duurdere. Ook goedkopere eetstoelen, kastjes en bijzettafeltjes zijn vaak van prima kwaliteit. Ga dus goed na welke spullen je intensief gebruikt en welke wat minder. Zo kun je goed inschatten aan welke spullen je wat meer en aan welke spullen je wat minder wil uitgeven.

Prijzen vergelijken

Je kunt tegenwoordig op zoveel verschillende plekken leuke spullen vinden dat het belangrijk is om goed te vergelijken. Kijk bij zoveel mogelijk fysieke en online winkels of ze het product hebben wat je zoekt en wat het daar kost. Schrijf dit allemaal op je lijstje, zodat je het later gemakkelijk kunt terugvinden. Houd ook goed alle acties in de gaten en doe nog even een laatste prijscheck, voordat je het product echt gaat kopen!

Tweedehands

Een andere optie om goedkope spullen te scoren, is om tweedehands te shoppen. Kijk bijvoorbeeld eens op facebookgroepen, Marktplaats en vraag ook om je heen of mensen nog spullen te koop hebben. Bij de kringloop kun je tegenwoordig ook heuse pareltjes tegenkomen, dus vergeet niet om daar ook langs te gaan! Heb je iets gezien wat niet helemaal je smaak is? Bedenk dan of je het product kunt upcyclen. Misschien past die kast met een nieuw laagje verf wél helemaal bij jouw kamer. Dan heb je voor een leuke prijs toch een bijna nieuwe kast die bij je kamer past!

Tip: meer inspiratie nodig? In deze blog staan allerlei Groningse winkeltjes waar je leuke spullen voor je kamer kunt scoren!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.