Skip to main content

Tips om je appartement in Groningen in te richten

Heb je een nieuw appartement kunnen scoren, maar vind je het lastig om te beslissen hoe je het moet inrichten? Lees dan hier tips om je appartement gemakkelijk sfeervol te maken.

Woonstijl

De eerste stap is om te bedenken welke woonstijl je wilt hanteren in je nieuwe appartement. Hierdoor heb je goede richtlijnen in wat je kunt aanschaffen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Bohemian, landelijk, romantische of retro woonstijl. Naast het kiezen van een interieur stijl kan je een moodboard maken. Een moodboard helpt om je ideeën overzichtelijk te maken. Je kunt een moodboard maken met bijvoorbeeld plaatjes van tijdschriften of zelf plaatjes uitprinten. Liever aan de slag via je telefoon? Download dan de Pinterest app.

Verven of behang

Bij een nieuw appartement is het vaak nodig om opnieuw te verven of behangen. Beide keuzes hebben voor- en nadelen. Als je weinig tijd hebt kan je beter kiezen voor verven. Dit is namelijk sneller gedaan dan behangen. Daarnaast is verf meestal ook goedkoper. Voor beide technieken is het belangrijk om de muur goed schoon te maken. Als je dit niet doet is de kans groot dat de verf of het behang niet egaal wordt. Bij verven is het ook belangrijk dat de verfkasten goed schoon zijn en dat er geen losse haren op zitten. 

Vloer

Ook de vloer moet bij veel appartementen nog gelegd worden. Ligt er bij jou al een vloer? Dan heb je geluk. Een vloer leggen kost veel geld en tijd, je moet het ook maar net kunnen leggen natuurlijk. De vloer heeft veel invloed op de look van je huis, dus als je het nog moet leggen kan jij kiezen voor een bijpassende kleur voor je woonstijl. Denk er goed over na of je een vloer zelf wilt leggen of dat je het uitbesteed. Het uitbesteden kan je veel tijd en stress schelen. Sommige vloeren zijn ook erg moeilijk om zelf te leggen. Een makkelijke optie is bijvoorbeeld (klik)laminaat. Dit is gemakkelijk te leggen omdat alle planken in elkaar schuiven. Je hebt wel een zaag nodig om de planken netjes op maat te zagen.

Woonwinkel

Inspiratie voor je inrichting kan je opdoen door woonbladen en woonprogramma's te bekijken, maar ook door verschillende woonwinkels te bezoeken. In het echt zien meubels en woondecoraties er toch heel anders uit. Je kunt de stof hierdoor ook voelen. Ben je op zoek naar een goede woonwinkel in Groningen? Bezoek dan woonwinkel Decorette. In deze woonwinkel vind je bijna alles wat je nodig hebt, van vloeren tot verf.

Verhuizen kan best veel geld kosten, waardoor je mogelijk daarna wat zuiniger moet zijn met je geld. Heb je hier last van? Lees dan de blog 'Geld besparen op (vaste) lasten doe je zo!'

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.