Skip to main content

Vegetarisch en vegan eten (bestellen) in Groningen

Een van de dingen waar iedereen van kan genieten is goed eten, vooral nu we een tijd niet de deur uit mogen. Hier geef ik je alvast een overzicht van een aantal vegetarische en veganistische restaurants en cafés in Groningen die je na de quarantainetijd echt eens moet bezoeken. Daarnaast lees je hier ook over de vega en vegan restaurants waar je op dit moment kan bestellen of afhalen.

Restaurants

Er zitten een aantal goede restaurants in Groningen die volledig vegetarisch of zelfs veganistisch zijn. Zo heb je biologische veganistische saladebar de Herbivoor aan het Damsterdiep. Hier gebruiken ze alleen biologische seizoensgebonden groentes en fruit. Dit zorgt ervoor de er elke maand wat anders op het menu kan staan. In het algemeen hebben ze verse salades, burgers, wraps, pannenkoeken, verse soep en huisgemaakt gebak. Een ander veganistisch restaurant is Achterwerk in de Oosterstraat. Bij dit restaurant is het ook altijd een verassing wat je krijgt. Letterlijk. Ze hebben namelijk uitsluitend verrassingsmenu’s van drie, vier, of vijf gangen. Je kan daarbij ook kiezen voor een verrassingsdrankarrangement dat elke week veranderd. Als jou dit wat lijkt kan je ze nu al steunen door een cadeaubon te kopen die je kan inwisselen wanneer ze weer open gaan. Zo help je ze tijdens de coronacrisis.

TIP: soms kan je, net als voor Achterwerk, cadeaukaarten kopen bij restaurants om ze te steunen. Kijk daarvoor online bij je favoriete restaurants.

Cafés

In de buurt van het Noorderplantsoen, aan de Verlengde Grachtstraat, zit Mahalo. Niet alleen kan je hier boven of beneden lekker en gezellig koffie drinken, maar je kan er ook tof ontbijten of lunchen. Zo hebben ze voor het ontbijt bijvoorbeeld smoothiebowls, havermout en granola en voor de lunch lekkere tosti’s. Afgezien van de taarten die je er kan krijgen, hebben ze ook veel gezonde opties. Vooral de sappen en smoothies met groenten en fruit zoals spinazie, rode biet, wortel, gember, appel, banaan of bessen. Een ander leuk plekje is huiskamercafé Lui in de Oude Ebbingestraat. Wanneer je ultiem wilt chillen met een lekkere koffie en een stukje taart kan dat hier. Je kan zelfs je mobiel in een sok doen zodat je eens lekker zonder scherm kan praten, een boek lezen, kan tekenen of een spelletje doen. Daarnaast staan er overal plantjes die je kan kopen. Elke derde zondag van de maand hebben ze een luistersessie waarbij er live muziek aanwezig is. Als je op zoek bent naar een goede plek om te borrelen (of dineren), kan je naar café-bistro Kult in de Steenstilstraat. Zo is bijna alles er vegetarisch en hebben ze veel veganistische opties zoals bitterballen, nachos, notenfondue, toetjes, koffies, en veganistische wijn en cocktails.

Bestellen

Veel lokale restaurants hebben het moeilijk tijdens de Corona crisis en hebben daarom extra mogelijkheden om te bestellen of af te halen. Vegetarische restaurants of cafés, of in ieder geval met veel vegetarische opties die bezorgen zijn FLFL, Cook-ing, Wadapartja, the Foodspot, de Groene Stoel en Feel Good. Feel Good bezorgd bijvoorbeeld een vitaminepakket vol met groenten en fruit, of een Feel Good Verwenpakket met huisgemaakte Feel Good producten zoals veggieburgers en brownies.

TIP: omdat de omstandigheden van het coronavirus snel kunnen veranderen, is het mogelijk dat sommige restaurants en cafés hebben besloten om juist wel of niet open te zijn voor bestellen of ophalen. Check daarom eerst de website of Facebook van het restaurant. Naast vega en vegan restaurants heb je nog veel meer opties in Groningen. Bezoek bijvoorbeeld na de coronacrisis eens een van de lekkerste shared dining restaurants, een gezond en betaalbaar restaurant of een van de andere restaurants en barretjes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.