Skip to main content

Verzekeringen afsluiten tijdens je studententijd

Bij jouw studententijd komen veel nieuwe dingen kijken. Je begint aan een nieuwe studie, leert nieuwe mensen kennen en misschien ga je zelfs wel in een nieuwe stad wonen. Er gebeuren zoveel indrukwekkende dingen, dat je bijna de belangrijke dingen vergeet: de verzekeringen bijvoorbeeld. Dit is natuurlijk ook allesbehalve spannend om te regelen, maar wel fijn als het goed zit wanneer er iets fout gaat. In deze blog vertel ik je welke verzekeringen je allemaal nodig hebt in je studententijd, zodat je deze snel en gemakkelijk kunt afsluiten! 

Zorgverzekering

De allerbelangrijkste verzekering voor jong en oud: de zorgverzekering. Behalve dat het in Nederland verplicht is om deze af te sluiten, is het ook prettig om te hebben. Als er iets aan de hand is en je moet naar de huisarts, dan wordt deze afspraak vergoed. Val je na wat drankjes van de bar af en breek je een been, dan kun je een groot deel van de ziekenhuiskosten declareren bij de verzekering. Maar ook als je bijvoorbeeld een scooterongeluk krijgt tijdens deze gladde winterdagen, ben je met de meeste zorgverzekeringen goed verzekerd! Er zijn onwijs veel verschillende zorgverzekeringen, dus check goed welke er bij jou past. Als je een zorgverzekering afsluit tijdens je studententijd is het verleidelijk om de goedkoopste te kiezen, maar dat is niet altijd een goede keuze!

Inboedelverzekering

Het studentenleven begint pas echt als je op kamers gaat! Of je nou in een gezellig en druk studentenhuis gaat wonen of in een studio die je helemaal voor jezelf hebt, een inboedelverzekering is nodig! Bij je ouders hoefde je hier waarschijnlijk niet aan te denken, maar nu je op jezelf woont of gaat wonen wel. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt of er wordt een keer ingebroken, dan kun je heel veel kosten declareren bij de verzekeraar. Je denkt misschien dat je niet zoveel dure spullen op je kamer hebt, maar tel dit eens bij elkaar op. Alleen al je laptop en alle kleding bij elkaar is een flink bedrag!

Aansprakelijkheidsverzekering 

Je denkt misschien dat het niet belangrijk is, maar wacht maar totdat je een glas water over iemand zijn laptop laat vallen. Shit hé! Dan moet je ergens opeens een hoop geld vandaan toveren. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je goed verzekerd als je iets van iemand kapot maakt. Dus denk aan een laptop, maar ook bijvoorbeeld een kledingstuk of vaas. Het kost nog geen vijf euro per maand, dus zeker doen! 

Kun je moeilijk nog het overzicht houden over alle kosten die deze verzekeringen met zich meebrengen? Maak dan een begroting van jouw geldzaken! Zet hierin hoeveel er elke maand aan verzekeringen wordt afgeschreven en op welke datum. Zo weet je precies wat je nog over hebt om uit te geven aan leuke dingen! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.