Skip to main content

Zo richt je duurzaam je kamer in

Steeds meer mensen willen duurzamer leven. Ook onder studenten is duurzaamheid een thema dat speelt. Je kunt op verschillende manieren je steentje bijdragen. Ook op het gebied van de inrichting van je kamer kun je duurzame keuzes maken. Hoe je dat doet? Je leest het hier!

Led-lampen

Als je duurzamer wilt leven, is het verstandig om minder energie te verbruiken en voor producten te kiezen die een langere levensduur hebben. Op het gebied van verlichting  kun je daarom het beste led lichten kopen. Led-lampen hebben namelijk een stuk minder energie nodig om hetzelfde licht te produceren en ze zijn ook nog eens 8 tot 10 keer zuiniger. Zo verbruik je dus minder energie en dat is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!  

Tweedehands meubels

Als je meubels voor je kamer wilt kopen, dan zijn tweedehands meubels vaak duurzamer dan nieuwe meubels. Je bespaart namelijk op de grondstoffen, verpakkingsmaterialen en de transportuitstoot. Je verlengt dus als het ware de levensduur van meubels die al bestaan. Het is tegenwoordig ook helemaal hip om tweedehands of vintagemeubels te kopen en ze zijn vaak ook vriendelijker geprijsd dat nieuwe meubels. Je kunt op verschillende plekken tweedehands meubels vinden. Bij de verschillende kringloopwinkels in Groningen vind je soms de mooiste pareltjes voor een prikkie. Er zijn ook speciale vintage meubelwinkels in Groningen. Bij dit soort winkels vind je unieke vintage meubels die van hoge kwaliteit zijn. Denk aan designstukken uit de jaren ’60 of bijzondere accessoires die al tientallen jaren oud zijn. Items bij dit soort vintagewinkels zijn vaak wel wat duurder, maar daar krijg je dan ook wat voor terug. Het zijn mooie stukken die je niet vaak ziet en als je ze goed onderhoudt, gaan ze nog jaren mee!

Duurzame materialen

Let daarnaast bij het inrichten van je kamer op of de producten van duurzame materialen gemaakt zijn. Duurzame materialen zijn materialen die lang mee gaan, op een duurzame manier geproduceerd zijn en meestal van natuurlijke grondstoffen gemaakt zijn. Houten meubels zijn  bijvoorbeeld erg duurzaam. Hout is namelijk erg stevig, natuurlijk en kan gemakkelijk gerepareerd worden. Gebruik vernis, zodat de meubels nog langer mee gaan. Let er bij houten meubels wel op dat ze over het FSC keurmerk beschikken. Dit keurmerk toont aan dat het hout op een bepaalde manier geproduceerd is die de natuur beschermt. Andere duurzame materialen zijn bijvoorbeeld bamboe, rotan, katoen, wol en jute. Let er ook bij deze materialen op of ze over een milieuvriendelijk kenmerk beschikken.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.