Skip to main content

Zo verdien je lekker bij naast je studie

Als student kan het best lastig zijn om elke maand rond te komen. Je moet collegegeld betalen, studieboeken kopen en dan wil je af en toe ook nog wat leuks doen. En als je op kamers woont, moet je natuurlijk ook nog je huur betalen en alles wat daarbij komt kijken. Om wat beter rond te komen, is het verstandig om wat extra bij te verdienen. Wij geven je tips!

Zoek een bijbaan

Als je wat extra geld wil verdienen, kun je een bijbaan zoeken. Als student wil je natuurlijk wel een bijbaan die een beetje flexibel is en waar je het ook naar je zin hebt. Deze flexibele horeca bijbaan is bijvoorbeeld heel geschikt voor studenten. Als je hier solliciteert kom je terecht in een horecapoule en kan je ingezet worden bij de leukste horeca bedrijven en evenementen in Groningen en omstreken. Je werkt alleen op dagen dat het jou uitkomt en krijgt wekelijks uitbetaald. Vind je het juist leuk om op een vaste locatie te werken? Als horeca medewerker bij MartiniPlaza werk je altijd op dezelfde evenementenlocatie. MartiniPlaza heeft verschillende zalen en uiteenlopende evenementen; van basketbalwedstrijden tot dancefeesten. Geen dag is dus hetzelfde en je maakt altijd wat mee.

Begin voor jezelf

Als studenten iets willen bijverdienen, zoeken ze vaak een bijbaan in loondienst. Maar je kunt als student natuurlijk ook voor jezelf beginnen! Je studententijd is misschien wel de beste tijd om te gaan ondernemen. Je hebt namelijk nog geen grote verplichtingen, zoals een koophuis en een gezin. Houd er wel rekening mee dat het starten van een onderneming veel tijd kost. Begin met een bedrijfsplan en zoek uit wat er allemaal nodig is voor jouw bedrijf. Doe marktonderzoek, breng de doelgroep in kaart, bekijk de concurrentie en stel een startkapitaal vast. Dan moet je nog klanten zoeken en de dienst of het product van a tot z leveren. Vergeet ook niet dat er een hoop papierwerk bij komt kijken, zoals het inschrijven bij de KvK, factureren en de terugkerende belastingaangifte. Denk dus goed na over de voor- en nadelen van ondernemen tijdens je studie, voordat je daadwerkelijk begint!

Hoeveel mag je als studenten bijverdienen?

Als je onder het oude studiefinancieringsstelsel valt of op het mbo zit, dan zijn er grenzen aan hoeveel je mag bijverdienen. Meestal ligt deze grens rond de €15.000 per jaar. Als je deze grens overschrijdt vervalt je recht op studiefinanciering en het studentenreisproduct en moet je misschien geld terugbetalen. De meeste hbo- en wo-studenten vallen nu onder het leenstelsel. Bij het leenstelsel is er geen grens aan hoeveel je mag bijverdienen. Bekijk dus snel de vacatures en ga aan de slag!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga jij studeren in Groningen? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Groningen

Ga je in Groningen studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Groningen en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Groningen

Veel studenten gaan wonen in Groningen, omdat zij vanuit andere steden uit het land komen en niet steeds de verre reis willen maken. De stad heeft de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland; één op de zes inwoners is student.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Groningen Studentenstad.

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.