Het laatste studenten nieuws

Abonneren op

Groningen Studentenstad

Groningen biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Groningse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Groningen.

Studeren in Groningen

Ga je studeren in Groningen? Laat je dan goed informeren over de onderwijsinstellingen, het studieaanbod en het verenigingsleven. We hebben alle hogescholen, universiteiten en studentenverenigingen in Groningen op een rij gezet.

Wonen in Groningen

Wil je wonen in Groningen? Hoe vind je een kamer, wat is antikraak, wat is hospiteren, moet je je inschrijven bij de gemeente? Wij geven alle antwoorden

Werken in Groningen

Naast je studie werken in Groningen? Goed idee! Bekijk onze tips om je CV te maken, hoe je kunt starten met ondernemen of ons overzicht met studiegerelateerde (bij)banen, stages en startersfuncties.

Geldzaken

Als student houd je aan het einde van je geld soms nog een stukje maand over. Daarom is het belangrijk zeker te weten dat je de juiste keuzes maakt op het gebied van geldzaken. Denk aan verzekeringen, je studieschuld, sparen, je telefoon en nog veel meer. Met uitleg en tips helpen wij je op weg.

Vrije tijd in Groningen

Na een dag hard studeren, heb je wel wat ontspanning verdiend. Een drankje in een café of op het terras is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders.

Gezondheidszorg in Groningen

Ga je verhuizen naar Groningen? Zorg dan dat je ook je gezondheidszorg goed regelt. Je gaat op zoek naar een nieuwe tandarts, huisarts en ziekenhuis Groningen. Hoe vind je die? Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt.