U bent hier

Gezondheidszorg in Groningen

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Groningen staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in een nieuwe studentenstad betekent dat je opnieuw op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties, dit keer zonder advies van je ouders. Hoe vind je een tandarts, huisarts of ziekenhuis in Groningen? Waar kan je je laten testen op een SOA? Wat kun je eigenlijk laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Hoe leid je eigenlijk een gezond (studenten)leven in Groningen?

Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Groningen.

GGD Groningen

GGD Groningen werkt elke dag aan de gezondheid en het welzijn van de inwoners van provincie Groningen. Als student kun je bij de GGD bijvoorbeeld terecht voor (reis)vaccinaties, informatie over seksualiteit en soa-testen.

Zorgverzekering afsluiten als student

Vanaf 18 jaar ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en zorgpremie te betalen. Daarom moet je een zorgverzekering kiezen die goed bij jou past. Maar waar moet je als student eigenlijk op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of hebben last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een burn-out kunt herkennen, voorkomen of behandelen.

Eerste hulp in Groningen

Met spoed zorg nodig in Groningen? Bekijk hier het overzicht met Spoedeisende Hulp, huisartsenpost en spoedapotheek in Groningen inclusief contactgegevens.

Huisartsen in Groningen

Als je in Groningen gaat studeren en wonen, is het handig om ook een huisarts in Groningen te zoeken. Als je dan gezondheidsklachten krijgt, weet je dat je in de buurt terecht kunt. Hoe vind je een goede huisarts in Groningen?

Tandarts in Groningen

Als je in Groningen gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een tandarts? En waar let je op bij het zoeken naar een goede tandarts in Groningen?

Soa testen Groningen

Studenten lopen meer risico op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is daarom belangrijk dat je het veilig doet! Maar waar kan je in Groningen nou terecht als je denkt dat je toch een soa hebt opgelopen en hoe word je getest?