U bent hier

Huisartsen in Groningen

Als je in Groningen gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Groningen te hebben. Mocht je last krijgen van gezondheidsklachten, dan weet je zeker dat je bij iemand terecht kunt. Sinds 2006 vergoeden de meeste zorgverzekeraars bovendien alleen als je een huisarts hebt in de gemeente waar je staat ingeschreven. Als je naar een andere huisarts gaat die niet aangesloten is bij jouw zorgeverzekering, dan betaal je een passantentarief dat hoger is dan een bezoek aan je eigen huisarts.

Huisarts in Groningen vinden

Wil je van huisarts veranderen, bijvoorbeeld omdat je nu in Groningen bent gaan studeren? Dan kan dat. Je hoeft hierbij niet, net als bij het overstappen van zorgverzekering, op een nieuw kalenderjaar te wachten. Allereerst is het belangrijk om een huisarts in Groningen te vinden, waar jij je prettig voelt. Vraag ook om je heen bij welke huisarts mede-studenten zitten, wellicht kunnen zij hun eigen huisarts aanraden.

Tip: Vind ook een tandarts in Groningen

Waar op letten bij keuze voor huisarts

Kijk sowieso eerst of de huisarts wel nieuwe patiënten aan neemt. Controleer of de huisarts een BIG registratie heeft en of de huisarts is aangesloten bij jouw zorgverzekeraar. 

Veranderen van huisarts in Groningen

In Nederland mag je vrij van huisarts veranderen, op elk moment dat jij wil. Als je van huisarts wilt veranderen dan kun je je inschrijven bij je nieuwe huisarts, mits deze natuurlijk nieuwe patiënten aanneemt. Veel huisartsen werken tegenwoordig met een zogenaamd 'digitaal dossier'. Als je je inschrijft bij een nieuwe huisarts worden automatisch je gegevens digitaal opgevraagd bij je oude huisarts. Om er zeker van te zijn dat je dossier doorgestuurd wordt, kun je altijd even je oude huisarts bellen en vragen of ze de aanvraag voor je dossier van je nieuwe huisarts ontvangen hebben. Je bent niet verplicht een reden op te geven waarom je van huisarts verandert.

Tip: Heb je moeilijkheden bij het overstappen naar een andere huisarts, dan kun je jouw tip of signaal melden via Consuwijzer.nl

Huisartsen in Groningen

 

Studentarts | De huisarts voor studenten in Groningen

Studeer of woon je in Groningen? Dan zul je nog wat zaken moeten regelen. Een ervan is het veranderen van huisarts. Je zorgverzekeraar verplicht je namelijk een huisarts te nemen in de stad waar je woont. StudentArts is er speciaal voor jou, op 3 locaties: in het centrum op het Hanzeplein, op het Zernike complex en aan de Noorderhaven.

Zernikeplein 17, 9747 AS Groningen
Hanzeplein 121, 9713 GW Groningen
Noorderhaven 32, 9712 VK Groningen

(0)50 211 0 911
info@studentarts.nl
www.studentarts.nl

 

Lees ook

soa test
soa-test
Abonneren op