U bent hier

Huisartsen in Groningen

Als je in Groningen gaat studeren en wonen, is het handig om ook een huisarts in Groningen te zoeken. Als je dan gezondheidsklachten krijgt, weet je dat je in de buurt terecht kunt. Hoe vind je een goede huisarts in Groningen?

Huisarts in Groningen vinden

Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt bij je huisarts. Het is dus verstandig om eerst wat onderzoek te doen, voordat je je inschrijft bij een huisarts. Op zorgkaartnederland.nl vind je een overzicht van huisartsen in Groningen. Vraag ook eens rond bij welke huisarts je studiegenoten en vrienden zitten. Misschien kennen zij wel een prettige huisartsenpraktijk bij jou in de buurt. Als je een idee hebt van welke huisartsen er zijn, wordt het tijd om wat extra onderzoek te doen. Bekijk de websites van de huisartsen eens en lees ook de recensies als die er zijn. Op deze manier krijg je een beter beeld van de praktijk en de mensen die er werken. Vergeet tot slot niet om te checken of de betreffende huisarts wel nieuwe patiënten aanneemt.

Tip: vind ook een tandarts in Groningen.

Veranderen van huisarts in Groningen

Als je een huisarts hebt gevonden die aan je wensen voldoet, dan kun jij je daar inschrijven. Meestal kan dit online via een aanmeldformulier op de website van de huisarts. Als je aanvraag is goedgekeurd, moet je alleen nog even je oude huisarts opbellen. Geef aan dat je naar een andere huisarts overstapt en check of zij je dossier naar de nieuwe huisarts opsturen. Je bent niet verplicht een reden op te geven waarom je van huisarts verandert.

Lees ook

soa test
soa-test
Abonneren op