U bent hier

Tandarts in Groningen

Als je in Groningen gaat wonen tijdens je studententijd is het wel zo handig om ook hier je tandarts te hebben. Vaak moet je voor je verzekering 1 keer per jaar of half jaar je gebit laten controleren. Dan is het natuurlijk vervelend als je eerst naar de andere kant van het land moet treinen.

Tandarts vinden in Groningen

Ga je in Groningen wonen en heb je geen zin om voor je tandarts op en neer te moeten reizen? Zoek dan een nieuwe tandarts in Groningen. Op de website zorgkaartnederland.nl vind je een overzicht van tandartsen en andere zorgverleners in Groningen.

Niet elke tandartspraktijk neemt nieuwe klanten aan. Het is ook verstandig om te vragen aan studenten om je heen of zij goede ervaring hebben met een bepaalde tandarts. Een goede tandarts is belangrijk, zodat je niet over een paar jaar voor onnodige extra kosten voor je gebit komt te staan. Heb je in het avond of weekend ernstige pijn aan je tanden? Dan kun je in Groningen naar een van de volgende spoedtandartsen.

Op zoek naar een spoedtandarts in Groningen

Het kan voorkomen dat je in de avonduren of in het weekend ernstige pijnklachten of andere gebitsproblemen krijgt. Soms zo erg dat dit niet tot de volgende dag kan wachten. Gelukkig kan je dan terecht bij de volgende spoedgevallendiensten in Groningen.

Waar op letten bij tandarts kiezen

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten voordat je een tandarts kiest. Een tandarts moet altijd een BIG registratie hebben, anders moet je er niet naar overstappen. Daarnaast kan je kijken welke faciliteiten en specialisme je tandarts heeft. Kan je tandarts maar heel weinig zelf doen? Dan moet je al snel naar een andere tandarts of naar het ziekenhuis. Kijk ook of de tandarts aangesloten is bij jouw zorgverzekering en naar de tandarts vergoeding die je zorgverzekering verplicht is om te betalen.

Overstappen van tandarts

Overstappen is altijd mogelijk! Bekijk eerst of de tandartspraktijk, waar jij naar toe wilt, nog mensen aanneemt. Neemt de tandarts nieuwe klanten aan, dan kun je je daar inschrijven. Neem vervolgens contact op met je oude tandarts en geef aan waarom je overstapt (bijvoorbeeld dat je in een andere stad bent gaan studeren). Geef daarnaast ook aan per wanneer je wilt overstappen en geef het emailadres en adres van je nieuwe tandarts door. Jouw oude tandarts kan dan jouw dossier overdragen aan je nieuwe tandarts.

TIP: Vind ook je huisarts in Groningen

Tandarts in Groningen

 

Studentist Groningen

Studentist is de tandartspraktijk voor studenten in de binnenstad van Groningen. We zijn een jong team met in Groningen afgestudeerde tandartsen. Wij hechten veel waarde aan laagdrempelige en transparante communicatie. We hebben altijd een korte wachttijd en je kan makkelijk online een afspraak bij ons inplannen!

Lopende Diep 7
9712NV Groningen
050-7521911
groningen@studentist.nl
https://www.studentist.nl/tandarts-groningen

 

Buijs tandartsen

We zijn een tandarts die niet pas in actie komt bij problemen. Wij inventariseren vooraf de risico's en uw wensen. Vervolgens maken we een plan. Ons doel: een onderhoudsvrij gebit. Met de nieuwste technieken en microscopische precisie zorgen we voor een mooi en gezond gebit dat eenvoudig schoon te houden is. 


Ubbo Emmiussingel 33 
9711 BC Groningen 
050 – 31 28 203 
info@buijstandartsen.nl

 

Mondzorg Noord

Mondzorg Noord biedt een totaalpakket aan tandheelkundige zorg. Er staat een team van vriendelijke, ervaren mensen voor u klaar met o.a. tandartsen, tandtechnici, implantoloog een beugeltandarts en enthousiaste tandartsassistentes. Wij zijn gespecialiseerd op diverse terreinen: van beugels tot aan het mooier maken van uw gebit en van speciale kindertandverzorging tot aan implantaten of een totale gebitsrenovatie. 

 
Rigaweg 34  
9723 TH Groningen 
050-3115775  
info@mondzorgnoord.nl

 

 

Lees ook

soa test
soa-test
Abonneren op