← Terug naar overzicht

5 kamerplanten die zelfs studenten niet dood laten gaan!

kamer en planten

Heb jij ook altijd de struggle dat elke plant binnen de kortste keren dood gaat op jouw studentenkamer? Wij hebben 5 kamerplanten gevonden die weinig aandacht nodig hebben. Ben jij net verhuisd en wil je jouw kamer opvrolijken? Lees dan snel verder om te kijken welke plant perfect in jouw studentenkamer past!

Cactus (Cactaceae)

Eén van de makkelijkste planten die je in jouw studentenkamer kan hebben is wel de cactus. De cactus heeft nauwelijks aandacht nodig en is dus perfect voor studenten die weinig thuis zijn, maar wel wat groen willen in hun studentenkamer. Een cactus kan makkelijk een maand zonder water! Daarnaast maakt het niet veel uit of je ze in de zon of schaduw zet.

Aloë Vera

De Aloë Vera is een vetplant met dikke, sappige bladeren. De plant staat erom bekend dat hij bijna niet kapot te krijgen is. De Aloë Vera kan tegen warmte en een fris huiskamerklimaat. Verder maakt het niet veel uit of je hem nou in de volle zon zet of op een schaduwplekje, Aloë vindt alles prima. De Aloë Vera staat ook wel bekend als wondermiddel door zijn heilzame werking.

Orchidee (Orchidaceae)

De orchidee is een sierlijke plant met mooie bloemen, verkrijgbaar in verschillende kleuren. De orchidee heeft paar 1 keer per (anderhalve) week water nodig en is hiermee niet de lastigste om te verzorgen. De orchidee werkt het best wanneer je hem plaatst op een plek waar indirect zonlicht is.

Drakenbloedboom (Dracaena marginata)

De drakenbloedboom klinkt als een heftige plant, maar is eigenlijk een klein boompje dat in elke kamer makkelijk te plaatsen is. Hij past prima in een middelgrote bloempot en kan zo op de eettafel gezet worden. Deze plant heeft alleen water nodig wanneer de grond droog aanvoelt. De drakenbloedboom doet het goed wanneer hij niet constant in de volle zon staat.

Plastic planten

Ben je nou nog steeds niet overtuigd dat jij voor een van deze planten kan zorgen, maar wil je wel wat opfleuring in jouw studentenkamer? Dan is er natuurlijk altijd nog de optie om voor een plastic plant te gaan. Doe hem in een leuke bloempot met echte aarde en niemand die het merkt!

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
woonkamer
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden