← Terug naar overzicht

Tips: vier oud en nieuw op een andere manier!

oud en nieuw

Het is alweer december. Tijd om het “oh zo voorspelbare” oud en nieuw te plannen. Bij mij komt het meestal neer op de volgende twee scenario’s:

  1. Je wordt ladderzat met je vrienden op een huisfeestje (van iemand die je nauwelijks kent) en ligt om een uur of 2 met al je kleren aan in bed.
  2. Je koopt een belachelijk duur kaartje voor een veel te drukke club (waar je normaal nooit zou komen). En als klap op de vuurpijl draait dj schoenzool de ene na de andere slechte plaat.

Wil je het nieuwe jaar eens helemaal anders inluiden? In onderstaande lijst zie je hoe je dit doet!

1. Geen duur kaartje, maar een duur hotel!

Ben je best bereid om wat geld uit te geven op oud en nieuw? Zoek dan een leuk hotel met je bff of vriend(in). Roomservice, een bubbelbad en met een beetje geluk prachtig uitzicht op het vuurwerk om 12 uur. (En die verplichte zoenen met vage kennissen om 12 uur, kan je dan meteen een jaartje overslaan.)

2. Kokend het nieuwe jaar in

Geen zin in een vernield en smerig huis na een huisfeestje? Nodig je beste vrienden uit voor een laat diner op 31 december en ga classy 2018 in. Lekker eten, wijn en goede gesprekken. Succes gegarandeerd!

3. Geen geld uitgeven, maar verdienen

Kroegen en discotheken zijn bomvol tijdens oud en nieuw. Met allerlei acts en acties proberen ze zoveel mogelijk publiek te lokken. Werk je zelf in de horeca of ken je mensen die in de horeca werken? Grote kans dat je een nachtje kan bijspringen. Het is hard werken en je maakt een lange nacht, maar daar wordt je vaak wel goed voor betaald.

4. Met een cocktail op het strand

Deze manier is niet echt budgetproof, maar wil je het helemaal anders doen dit jaar? Boek een vakantie naar een tropisch oord! Geen verplichte gezelligheid, kou en oliebollen. 2018 begin jij met een cocktail in de zon. Wedden dat iedereen jaloers is op je kleurtje als je terugkomt?

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden