← Terug naar overzicht

DIY: tuinieren in jouw studentenkamer

Heb je geen groene vingers maar wil je wel wat meer groen in je studentenkamer? Vrees niet: zelfs op de meest kleine zolderkamertjes kan ook jij een kleine oase aanleggen! Ik hoor je denken, overleven de planten dit? Met de volgende tips & tools kan ook jij aan de slag als Rob de tuinman/vrouw in je studentenkamer. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder...

Eigen (studenten)huis & tuin

Helaas is Rob Verlinden er niet om ons te helpen, maar met de volgende tools kan je in een handomdraai van jouw ‘saaie’ kamer een groene oase maken.

1. Wandrek

Heb je geen idee wat je met die saaie witte muur moet doen? Een wandrek waar je waar je verschillende potten en op kan zetten, is daarvoor een leuk idee. Het wandrek kan je niet alleen voor groen gebruiken, maar kun je hier ook een eigen twist aan geven. Tip voor Netflix & chill avond: wissel het groen af met waxinelichtjes voor een romantisch effect.

2. Budget tuinieren

Als je liever voor een studentenprijsje groen in je kamer wil, dan kan je daarvoor ook terecht voor groene goodies bij de mini kas zetten. De warmte heb je namelijk al! Verbouw je eigen tomaten voor een overheerlijke pastasaus.

Meer groen, meer concentratie?

Planten die de lucht zuiveren terwijl jij druk aan het studeren bent? Een zuivere lucht in je kamer zorgt voor meer concentratie. Ideaal toch? Een beetje groen in je kamer kan dus niet alleen bijdragen aan wat meer gezelliheid in je kamer, maar ook de lucht om je heen. Hier zijn vijf luchtzuiverende planten die niet mogen ontbreken in jouw studentenkamer:

  1. Areca Palm
  2. Zinkvaren
  3. Rubberplant
  4. Lepelplant
  5. Graslelie

Ook niet geheel onbelangrijk: de planten moeten natuurlijk wel studentproof zijn. Het is soms lastig om naast je eigen behoeftes en het harde studeren, aandacht aan je (plant)kamer-genoten. Ben je benieuwd welke planten studentproof zijn? Lees dan het blogje van Ilse over de top 5 planten die niet dood gaan

Meer studentennieuws

bomen planten
Nieuwe mensen ontmoeten in Groningen, vrienden
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden