← Terug naar overzicht

Open dagen in Groningen

Het kiezen van een nieuwe opleiding kan lastig zijn, vooral als je je nog niet heel erg hebt verdiept in de grote keuze die je hebt. Om je een beetje te oriënteren zijn er de open dagen, hier maak je kennis met de desbetreffende opleiding die je wil gaan volgen. Maar hoe gaat zo’n dag? En wat kun je er allemaal doen?

Wat is een open dag?

Open dagen zijn vaak meerdere keren per jaar en zijn meestal ’s middags tot ’s avonds op de school zelf. Het is een dag waarop je kennis maakt met studenten, leraren en studieverenigingen/studentenverenigingen. Je kunt zoveel vragen stellen als je wilt (wat ik je ook zeker aanraad), en er worden op sommige scholen ook proefcolleges gegeven om zelf al een beetje te ervaren hoe het is om te gaan studeren. Proefcolleges worden altijd gegeven door de leraren die ook op die desbetreffende opleiding les gegeven. Ook tijdens de proefcolleges heb je genoeg tijd om al je vragen af te vuren.

Wat leer je op een open dag?

Verder leer je het gebouw alvast een beetje kennen omdat je er rondloopt en krijg je misschien zelfs wel een rondleiding. Aan het begin van de open dag krijg je vaak een tas mee met daarin informatie over de school en verschillende prullaria (pennen, appels, water ect.). Wees je er wel bewust van dat de open dagen vooral bedoeld zijn om jouw binnen in de opleiding te krijgen, hierdoor lijkt de opleiding soms mooier dan dat hij daadwerkelijk is.

Mijn mening

Zelf vind ik open dagen altijd erg leuk. Je krijgt er altijd vreselijk veel informatie en je kunt iedereen en alles ondervragen over de desbetreffende studie. Verder kreeg ik meer een beeld over hoe mijn studie tijd eruit zou gaan zien en wat voor activiteiten ik naast de studie wilde gaan doen. Maar het belangrijkste is dat het doorslaggevend was voor mijn studiekeuze. Uiteindelijk heb ik voor mijn studie gekozen omdat de studenten die ik sprak zo enthousiast waren, en ik heb er geen moment spijt van gehad.

Open dagen in Groningen

De eerst volgende open dag van Rijksuniversiteit Groningen is a.s. 9 november. En de open dag voor de Hanzehogeschool Groningen is op 10 november vanaf 10.00 uur. Op 17 november is de open dag van NHL Stenden
 

Meer studentennieuws

bomen planten
Nieuwe mensen ontmoeten in Groningen, vrienden
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden