← Terug naar overzicht

Gezonde en goedkope restaurants in Groningen

Als student moet je altijd op je geld letten, maar toch is het soms lekker om even ergens te eten in plaats van thuis in je studentenkamer. Ook is het vrij belangrijk niet tonnetje rond te worden door wat je eet. Daarom hierbij 5 low-budget én gezonde restaurants.

1. Happy Italy

Happy Italy zit niet alleen in Groningen en je ziet restaurants van deze keten steeds vaker in Nederland. In Groningen is Happy Italy te vinden in Oosterstraat 56. Happy Italy is populair onder studenten, omdat je er pasta’s en pizza’s kunt eten voor minder dan €10,-. Het eten is niet alleen gezond, maar ook erg goedkoop. Een echte aanrader is de Salsiccia e Capra, deze pasta is zó lekker dat iedereen hem eens zou moeten proeven.

2. Hemingway’s Cuba

Dit restaurant heeft de lekkerste tapas van Groningen. Naast de heerlijke mini-wraps die ze serveren, kun je hier andere lekker gezonde tapas eten. De keuze reuze! Per tapasgerecht betaal je zo’n €5,- á €6,-  wat voor tapas vrij voordelig is. Hemingway’s Cuba is te vinden op het Gedempte Kattendiep 23.

3. Wadapartja

Wadapartja is één van de goedkoopste en gezondste restaurants van Groningen. De sfeer in het restaurant is één en al rust. Dit is dus een hele goede optie voor een lekkere lunch of een uitgebreid ontbijt. Een absolute aanrader is de geflankeerde kip; een overheerlijke sandwich met onder andere kippendij, tomaat, spek en mosterdmayonaise! Verder serveert het restaurant allerlei broodjes en lekkernijen die ook erg gezond zijn. Wadapartja is te vinden op 2 locaties: Gedempte Zuiderdiep 39-41 en Pottebakkersrijge 21.

4. De Drie Gezusters

Misschien is dit restaurant/café wel het bekendste van heel Groningen. Tijdens lunchtijd zit het terras altijd bomvol en blijven er lekkere broodjes de keuken uitkomen. De Drie staat om haar cappuccino en Club Sandwich bekend en is zeker niet duur. Je kunt er al snel lunchen voor nog geen tien euro. Ook 's avonds kan je hier goed terecht. Voor €26,50 eet je hier een driegangenmenu waar ook genoeg gezonde keuzes tussenstaan! De Drie Gezusters is te vinden op de Grote Markt 36-39.

5. Ouzerie de Olijfboom

Dit Griekse eetcafe is in dit rijtje echt een buitenbeentje, maar ook hier eet je weer heerlijk en gezond voor een goede prijs! De keuken en de bediening spreken Grieks met elkaar en het menu is lekker afwisselend. Het eten is absoluut niet duur. Voor ongeveer €15,- per persoon kun je hier heerlijk avondeten. Een echte aanrader is de Psari, een erg lekker afwisselend visgerecht. Ouzerie de Olijfboom is te vinden op Steentilstraat 28.

Op zoek naar andere hotspots waar het goed vertoeven is? Wij schreven ook over de lekkerste shared dining restaurants in Groningen en zochten voor je uit waar je de lekkerste koffie van Groningen kunt drinken! 

Tip: schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je dit soort leuke tips maandelijks in je mailbox wil ontvangen!

Meer studentennieuws

ideale stage vinden
Groningse biertjes
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden