← Terug naar overzicht

Studiegerelateerde bijbanen in Groningen

Veel studenten hebben tegenwoordig naast hun studie een bijbaantje om het ó zo dure studentenleven iets dragelijker te maken. Als je zelf nog steeds op zoek bent naar een baantje wat ook goed op je cv staat móet je kijken naar een studiegerelateerde bijbaan.

Studiegerelateerde bijbaan

Naast je studie zou het natuurlijk fijn zijn om een bijbaantje te hebben wat aansluit bij je studie. Dit geeft je meteen ervaring op het werkgebied en je verdient er ook nog eens geld mee. Studiegerelaterdebijbaan.nl heeft veel verschillende vacatures in alle steden, waaronder Groningen natuurlijk ook valt. De site geeft een chill overzicht van alle vacatures, en ook bij het solliciteren gaat het vrij makkelijk.

Tips voor je CV

De site beschikt niet alleen over een grote database met vacatures voor studenten, ook geeft deze site ook tips over verschillende onderwerpen. De site begint met een pagina over het opstellen van een cv. Zelf heb ik dit altijd een moeilijke bezigheid gevonden, omdat er vrij veel dingen die op een cv kunnen staan. Na het lezen van de tips over het opstellen van een cv kon ik meteen mijn cv aanpassen bij de verbeterpunten.

Sollicitatiebrief

Met het CV ben je er nog niet. Er moet een sollicitatiebrief komen. Voordat je begint met het schrijven van je sollicitatiebrief is het goed om de website van het bedrijf helemaal door te spitten. Kijk wat hun missie en vissie is en lee bijvoorbeelde de laatste nieuwsberichten (als die op hun website staan). Schrijf je brief zo dat je inspeelt op hun vacature-eisen en waarom jij geschikt bent voor de functie. 

Hoe beter jouw brief en cv aansluit op hun wensen en visie, hoe groter de kans dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Nevenactiviteiten 

Als je bepaalde activiteiten doet die relevant is voor de baan, dan kan je die ook vermelden op je cv. Als je een eigen webshop hebt, dan kan je dat bijvoorbeeld ook vermelden. Als jij ergens een penningmeester bent, dan kan je dat ook erbij zetten.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden