← Terug naar overzicht

De leukste woonwijken in Groningen voor studenten

Op zoek naar een nieuwe kamer? En niet zeker in welke wijk je wilt wonen? Wij zette de beste studentenwijken in Groningen voor je op een rijtje.

Oosterpoort

Deze chille en rustige wijk is perfect voor de student die wel van stappen houdt, maar het ook chill vind dat het niet al te druk is op straat. Je staat binnen een paar minuten fietsen op de Grote markt, en ook de studentenkamers zijn niet erg duur in deze wijk.

Oranjebuurt

De Oranjebuurt is meer een studentenwijk dan de Oosterpoort. Er zijn vrij veel studentenhuizen die niet altijd even rustig zijn. Ook zijn er in deze wijk niet erg veel kamers beschikbaar (maar waar wel tegenwoordig?). Deze wijk is perfect voor de bezige bij die snel in het centrum wil zijn.

Binnenstad

Om in de binnenstad te wonen moet je een vrij hoog bedrag neergooien. Maar dan heb je ook wat! Je kunt elke avond rollend terug naar huis zonder je druk te maken over een fiets of iets dergelijks. Ook kun je perfect je boodschappen zo in huis halen en zit de Zara zowat onder je kamer. Wel zijn de prijzen extreem hoog.

Korrewegbuurt

De Korrewegbuurt is een chille studentenwijk waar veel studenthuizen zitten. De buurt is rustig en vrij onrustig tegelijk. Je woont vrijwel in het UMCG, dus als je kater ooit teveel wordt kun je meteen door naar de spoedeisende hulp. De Korrewegbuurt is hele fijne wijk om in te wonen, en als je geluk hebt betaal je niet meer dan €350 per maand voor een kamer.

Deze 4 wijken zijn het fijnst om in te wonen in Groningen! Hopen dat je snel een kamer vind!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

lenovo laptop
acer chromebook
Abonneren op