← Terug naar overzicht

Koningsdag in Groningen

Op 27 april is het weer zover, Willempie is jarig, en dat betekent feesten tot je erbij neervalt! Weet je nog niet wat je wilt gaan doen tijdens zijn verjaardag in Groningen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Kingsland Festival Groningen

Op dit festival kun je helemaal losgaan op verschillende techno muziek van bekende dj’s. Zo komen Yellow Claw, W&W en Alesso langs. Dit festival wordt gehouden in het Stadspark Draftbaan en ligt ten zuidwesten van het stadscentrum. Het festival gaat de hele dag door, de uitgelezen kans om Willem zijn verjaardag eens goed te vieren.

Entree: €32,50
Locatie: Stadspark Draftbaan

Koningsnacht in Groningen

Vanaf 19.00 uur op 26 april barst het feest op de Vismarkt al los, want om 00.00 is Willem natuurlijk jarig, en dit moet natuurlijk overal in Nederland gevierd worden. Dit feest stopt helaas om 1.00 in de nacht, maar wordt de volgende dag weer opgepakt om 13.00. De Vismarkt staat die gehele dag vol in het teken van goede muziek, en de kleur oranje. Hier komt zelfs Nielson optreden, dus een must om heen te gaan!

Entree: Gratis
Locatie: Vismarkt

Koningsmarkt

Binnenkort verhuizen en nog een spiegel nodig? Dan is deze markt dé perfecte plek om de beste tweedehands dingetjes te scoren. Maar de markt is er niet alleen om er dingen te kopen. Als je zolder nog helemaal vol ligt met rotzooi waar anderen misschien goud in zien, is dit de plek om al je tierelantijntjes te verkopen. De markt loopt langs verschillende straten in Groningen en vindt plaats op 27 april van 9.00 tot en met 17.00.

Entree: Gratis
Locatie: Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en de Coehoornsingel

De helden van Oranje

Tijdens de Koningsnacht op 26 april komen de bekendste Nederlandse zangers langs om samen met Groningen één groot feest te maken. Grote namen zoals The Partysquad, Lange Frans, Nielson, Danny de Munk en nog vele anderen kun je bewonderen vanaf 18.00 op 26 april in het stadspark!

Entree: €5,00
Locatie: Stadspark, Groningen

Wij hopen op een fantastische verjaardag voor Koning Willem Alexander en zijn benieuwd naar jullie plannen!

Meer studentennieuws

bomen planten
Nieuwe mensen ontmoeten in Groningen, vrienden
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden