← Terug naar overzicht

De fijnste terrasjes in Groningen voor in de lente

groningen studentenstad

Het is bijna lente in Groningen! En dat betekent dat iedereen weer massaal het terras op zoekt. Maar wat zijn de beste terrasjes van Groningen en waar kun je ook écht bruin worden?

d'Ouwe Brandweer

d'Ouwe Brandweer is een Eetcafé waar je bij de naam alleen al om bent. Deze oude brandweerkazerne is omgetoverd tot een ideaal eetgelegenheid, waar je niet alleen binnen heerlijk kunt zitten. Maar ook buiten is het terras perfect. Je kijkt uit op het zuiderdiep en – als de zon schijnt – ben je er de gehele middag niet weg te slaan.

Locatie: Gedempte Zuiderdiep 75/77

De Drie Gezusters

Op de Grote Markt is het eetcafé De Drie Gezusters te vinden. Dit altijd gezellige en drukke terras is zowat 24/7 geopend en de perfect plek om een middagje Groningen te vertoeven. De grote markt barst van de mensen en dus kun je mensen genoeg kijken vanaf je comfortabele plekje in de zon. Dit eetcafé staat bekend om zijn goede service en snelle bediening, wie wilt dat nou niet?

Locatie: Grote Markt 36-39

Zondag (Noorderplantsoen)

Dit speciale restaurant Zondag ligt supermooi in het Noorderplantsoen en is voor elke Stadjer een bekende hotspot. Als je op het terras zit bij dit restaurant heb je geen idee dat je midden in Groningen zit. Het is heerlijk afgelegen van alle drukte en ook het eten en drinken is er erg goed. Verder is er gratis Wi-Fi om de heerlijke gerechten meteen te delen met al je vrienden. Deze plek móet je een keer bezoeken tijdens de lekker warme lentedagen.

Adres: Kruissingel 1

News Cafe

News Cafe zit in het midden van de stad Groningen en is een ontspannen Grand Café waar je de hele dag door welkom bent om iets te drinken. Buiten kun je heerlijk nonchalant naar winkelende mensen loeren terwijl je slurpend geniet van een kopje koffie. Dé perfecte plek voor mensen die even iets anders willen doen dan de hele middag winkelen of studeren.

Adres: Waagplein 1

Nu jullie alle terrasjes kennen en kunnen vinden zijn we helemaal klaar voor de lente! Laat maar komen die zon.

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
woonkamer
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden