← Terug naar overzicht

Deze planten maken de lucht in jouw kamer gezonder!

planten

Woon jij in een studentenhuis en is jouw kamer af en toe een muffe boel omdat het gewoonweg te klein is? I feel you. Zeker in het weekend, als je lekker hebt gefeest, vervolgens uitslaapt en in de ochtend wakker wordt. Eén doffe ellende als je het mij vraagt. Een raampje open gooien helpt wel iets, maar duurt toch te lang om de kamer goed door te laten luchten. Gelukkig kan je op een heel gemakkelijke manier zorgen voor wat meer zuurstof in je kamer. Je koopt gewoon een stel kamerplanten, want deze werken luchtzuiverend! Deze planten moet je hebben:

Monstera Deliciosa

We trappen af met de favoriet van vrijwel alle plantliefhebbers. De Monstera Deliciosa, ook wel bekend als de gatenplant. Deze knapperd is makkelijk te verzorgen, zorg er wel voor dat hij niet in direct zonlicht staat want daar houdt hij niet zo van. De Monstera filtert de lucht in je slaapkamer, hoe groter de plant, hoe meer m2 hij kan filteren. Je kan natuurlijk ook nóg een plant nemen...

Goudpalm

Wat dacht je van deze? De Goudpalm is een prachtige plant die oorpronkelijk uit Madagaskar komt. Je kunt ze kleiner kopen, maar ook direct gaan voor een grotere plant. Ze zijn tegenwoordig helemaal hip, dus zet deze plant in een mooie pot of mand en je kamer wordt direct een stuk toffer. Hij heeft wel wat verzorging nodig, maar zolang je genoeg aandacht geeft komt het helemaal goed. De Goudpalm filtert schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor er meer zuurstof komt én zorgt voor een goede luchtvochtigheid in je kamer. 

Clusia rosea princess

De Clusia Rosea Princess is een prachtige dame waar je wel wat geld aan uit moet geven, máár waar je wel veel plezier aan gaat beleven. Als ze ongeveer een meter hoog is, zal ze zo'n 63 m2 aan lucht zuiveren. Daarnaast kan ze gemakkelijk 2 weken zonder water dus perfect als je niet heel goed bent in het verzorgen van planten. Deze plant wordt aangeraden om in babykamers te plaatsen voor gezonde longetjes, dus kan jij 'm ook goed gebruiken!

Ficus Elastica

Als er een plant is die makkelijk te verzorgen is, is het wel de Ficus Elastica, ook wel bekend onder de naam Rubberplant. Ze zijn er in verschillende kleuren. Zo heb je alleen donkergroen, maar ook variaties met lichtroze of juist felroze accenten. Een beetje roze moet kunnen, toch? De plant heeft weinig verzorging nodig, gewoon wat water als de grond droog is. En als je 'm heel goed verzorgd, kan hij gaan groeien als een malle. Dan kun je zomaar iedere week één of twee nieuwe bladeren krijgen. Een beetje plantliefhebber wordt heel gelukkig van nieuwe bladeren, dus als jij hem goed blijft verzorgen, verblijdt hij jou regelmatig met een nieuw blad.

Onderzoek

In 1989 heeft NASA een onderzoek uitgevoerd naar de invloed van planten op schadelijke stoffen. Ze hebben vier planten in een afgesloten ruimte geplaatst en voegden een voor de mens schadelijke stof toe. Na vier uur tijd waren vrijwel alle giftige stoffen verdwenen. De ene plant had meer opgenomen dan de andere, maar eigenlijk namen alle planten wel iets van de schadelijke stof op en zette het vervolgens om in schone zuurstof. Dus mocht je nog twijfelen, dan heb je nu het bewijs. Altijd verse zuurstof in je kamer wanneer je na een heftige nacht wakker wordt. Dat zal vast de afbraak van alcohol bevorderen ;).

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Groningen Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden